28 Mart 2024

ZAYIF HALKA

  • PDF
   Geçtiğimiz günlerde Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Yönetimi olarak Ordu’nun basınıyla tanıştık. Fatsa ve çevre ilçelerinin şu anda ve gelecekte doğa tahribatından ötürü karşı karşıya kalacakları tehlikeyi masaya yatırmaya çalıştık.
 
   Malum tehlike, altın arama bahanesiyle Ordu Bölgesinin ve tüm Karadeniz’in tehdit altında olduğudur. Siyanürün ve ağır metallerin pençesinde bir tarımın yapılamayacağını, zehirlenen havanın, suyun, toprağın ve denizin yöre halkına olumlu bir geri dönüşümü olamayacağını vurguladık.
 
   Maden arama bahanesiyle doğa katliamı yapılmaya çalışılan tek bölge biz değiliz. Konuya ilgi duyan doğasever yurttaşlarımızın da bildiği gibi birçok yerde bu tür girişimler bulunuyor. Ancak bilinçli yerel halkın karşı duruşları ve organize olmalarından dolayı doğa düşmanlarının çalışmaları mahkemelerce durduruldu.
 
   Darası başımıza diyebilir miyiz? Dişlerimizi göstermeden bu emperyalist ve işbirlikçilerini topraklarımızdan süpüremeyiz. Hepimiz bu topraklarda ve doğamızda gelecekte huzur içinde yaşamak istiyorsak ortak akılda buluşmalıyız. Köylülerimizle, esnaflarımızla, tüccarlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, Siyasi Partilerimizle ve basınımızla yok edilmeye çalışılan bölgemizi hep birlikte savunamayacaksak, olacakları hak etmiş olacağız.
 
   Birlikte savunma yapacaklarımızdan biri veya daha fazlası katılımlarından bizi yoksun bırakırsa ya bilinçsiz ya korkak ya çıkar sağlıyor ya da yalakalık yapıyor demektir. Unutulmamalıdır ki bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. Zayıf halka siz olmayın. Doğanıza sahip çıkın. Sahiplenilmeyin.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde