29 Mart 2024

ÖĞRETMEN OLMAK

  • PDF
Atatürk’ümüze yöneltilen bir soruda; ‘Milli Eğitim Bakanı olmak isterdim’ demiş.  Eğitimin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Atamız, kalkınmanın, çağdaş uygarlığı yakalamanın öncüleri olarak öğretmenleri işaret etmiştir.
 
Geçen zaman içinde, o yıllarda eğitim neferleri hak ettikleri saygıyı görmüşseler de bugünlerdeki içinde bulundukları durum oldukça üzücüdür. Maddi ve manevi düşkünlüğe çekildikleri gerçeğini yadsıyamayız. Bilerek bu ortam yaratılarak, kalkınmanın omurgasını oluşturan bu aydınlık insanlar etkisiz hale getirilmişlerdir.  
 
On binlerce öğretmenin kadrolu atamasının yapılmaması, sözleşmeli adı altında görev verilmesi bilerek ve isteyerek eğitimi aksatmaya, çökertmeye yönelik bir oyundur. Eğitim ve öğrenime verilen değeri, diyanete ve onun memurlarına tanınan imtiyazı göz önüne alarak saptaya biliriz.
 
Bir toplumun yücelmesi, yükselmesi için olmazsa olmazı olan öğretmenler; iyi eğitildikleri, hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi gördükleri sürece çağdaş uygarlığı yakalamamanın olanağı yoktur. Ancak eğitimin bilim ve fenne dayalı olması gerçeğini kabullenmeliyiz. 
 
Son 18 yılda eğitimdeki çöküşün ardındaki gerçek, iktidarın siyasi anlayışıdır. Toplumun aydınlanmasının geciktirilme stratejisi tutmuş gibidir. Bilinçsiz halka verilen rüşvetlerin kabul görmesinin tek nedeni, eğitim noksanlığıdır. Ne kadar, her bakımdan yetersiz öğretmen, o kadar kullanılabilinen toplum..!
 
Öğretmenleri sadece okullarda ders veren görevliler olarak düşünmeyelim! Bireyleri her konuda uyarmaya, bilgilendirmeye çalışan kanaat önderleri yok sayılmamalı.
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde