28 Mart 2024

ÇAĞRI

  • PDF
     Cumhuriyetimizin 96. yılını kutluyoruz. Kurtuluş savaşı vererek kurulan tek ülkedir cumhuriyetimiz. Atatürk ile ilk yıllardaki heyecanımız çoktandır yıkıldı. Geleceğe özgüvenle bakışımız bitti!
Halkı O’nu çok sevdi. Her şeylerini O’na borçlu olduklarını biliyorlar. Kolay değildi elbette, emperyalistleri topraklarımızdan süpürmek. Kurtuluşumuzdan sonra cumhuriyetimizin ilanıyla bağımsızlığımız bizi taçlandırdı.
     Artık kuruluşumuzu gerçekleştirebilirdik. Hızla yapılan devrimler ve demokratik cumhuriyet olma yolundaki düzenlemeler, kuruluşumuzun gerekliliklerindendi. Cumhuriyet kazanımlarımızla ümmet olma anlayışından, yurttaş olma bilincine kavuştuk. 
      Gel gör ki sürdüremedik. Laik cumhuriyetimizi çökertmek için yobazlar, sürekli pusuda beklediler. Her fırsatta Atatürk’ümüze hakaretlerde bulunup O’nu dinsiz gibi göstermeye çalıştılar. Başarılı olamadılar da değil… Üstelik bu yalanı söyleyenler ülkemizin yönetiminde söz sahibi işbirlikçiler olunca, insanın içi bir başka acıyor.
       Zamanla kazanımlarımız kazınmaya başlandı. Kuruluş felsefemizi, Atatürkçü Düşünceyi, Laik Cumhuriyet olgusunu yok saymayı öngördüler. Çalışıyorlar…
       Ancak Atatürk ve Düşüncesi yaşatılmalı yeni kuşaklara aktarılmalıydı. Bu görevi devlet yapmayacaksa yapacak olanlar bulunacaktı. Aralarında Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Prof. Dr. Bahriye Üçok’un da bulunduğu 50 kişilik kurucu üyeler 19 Mayıs 1989 günü Atatürkçü Düşünce Derneğini kurdular. Amacın ne olduğu aşikârdır; aklın, ilmin, liyakatin ve tam bağımsızlığın tekrar hedef olup laik cumhuriyetin yeniden özümsenmesini sağlamak yolunda toplumu bilinçlendirmek için uğraş vermekti.
        Yurt genelinde, 68 vilayette yüzlerce şubede ve ilçemizde Atatürkçü Düşünce Dernekleri çalışmalarını özveriyle sürdürüyor. Yönetiminde ve üyesi olmamdan onur duyduğum derneğimizin üstlendiği çalışma faaliyetlerini başka bir yazımda anlatmak isterim.
       Bilindiği gibi yılın belli günlerinde günün önemini vurgulayan etkinliklerimiz sıkça oluyor. Zaman zaman çağrılı gelen konuklarımızla panel ve söyleşiler düzenliyor ve bunun yanında da dayanışma ve eğlence içerikli toplantılar tertipliyoruz.
        Çağrılısınız; 28 Ekim Pazartesi gecesi saat 19.00’da Yalçın Otel’deki Cumhuriyet ve Dayanışma Yemeğine bekleriz.
Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde