29 Mart 2024

FATSA'DA KÜLTÜR SANAT...

  • PDF
Fatsa'da kültür sanat dünden bugüne hep etkili olmuştur.Fakat çoğu zaman potansiyeli ve alt yapısı olmasına rağmen istenen düzeye ulaşamamıştır.Bunun nedeni kimi zaman yerel yönetimlerin kültür sanatı öncelik sıralamasına almamaları kimi zaman da tamamen yok saymalarından kaynaklanmaktadır.Tabi burada sadece yerel yönetimlere değil, STK'lara,vakıflara ve Fatsa'mızın önde gelen iş adamlarına da büyük iş düşüyor. Üstelik yapılan etkinliklere, kültür sanat faaliyetlerine sponsor olan firmalarımız vergiden muaf oluyorlar. Bütün bunlar bir araya gelip Fatsa'da kültür sanat yeterince desteklenirse emin olun Fatsa işte o zaman marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerler.Yerelden genele, genelden ulusala Fatsa'da kültür sanat konuşulur.Tiyatrosuyla, resimiyle,müziğiyle,folkloruyla, köy seyirliği ile kısacası sanatın hangi dalı ile olursa olsun Fatsa kültürel anlamda zengin bir şehir.Bunu hep birlikte iyi okuyup sanatı merkeze alarak sosyal bir Fatsa inşa etmek hayal değil. Nasıl mı?
Cuma günü OBBKT(Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu)'nun sahneye koyduğu "Kaç Baba Kaç" isimli komedi oyununu izledim.OBBKT salonunda Salı ve Cuma günleri devam eden oyunu mutlaka izlemenizi öneriririm.55 yıldır perdelerini hiç kapatmamış OBBKT ve köklü geleneğini bilmeyen yoktur. İnsanlar haftalar öncesinden biletlerini almış ve salonu doldurmuştu.Çünkü bu sistematik oturmuştu ve düzenli bir şekilde Belediye desteğiyle ilerliyordu. 
Gelelim Fatsa'mıza...Umutluyuz hep birlikte inanırsak ve istersek olur...
Diyeceksiniz ki Fatsa hazır mı böyle bir sisteme. Neden olmasın? Fatsa Belediye Tiyatrosu, Fatsa Şehir Tiyatrosu, Fatsa Gösteri Sanatları Merkezi bunlar artık Fatsa için hayal değil. Elbetteki bir anda olacak şeyler değil. Ama orta ve uzun vadede yapılacaklar arasına acilen alınması şart. Tabi yukarıda söylediğim gibi hep birlikte desteklenerek yapılması gerekir. Tiyatro,müzik,folklor anlamında alt yapımız ve potansiyelimiz gayet iyi. Fatsamızın kültür sanat adamları olarak gerekli alt yapıya ve bilgiye sahibiz. 
Perşembe günü Özel Sevgi Sanat Merkezinin hazırladığı Fatsa Çocuk ve Gençlik Korosunun konserini izledim. Gerçekten emek verilip hazırlanılmış bir konserdi. Çocukların ve gençlerin özgüveni çok iyiydi. Ailelerinin kendilerini izlediğini gören çocuklar ve gençler başarmanın sevinciyle daha da mutlu oldular. Osman Özel, Sercan Özel ve tüm ekibin emeğine yüreğine sağlık. Müzik ve folklorun sahnede harmanlanması çok güzel olmuş. 
Yazımı Polis Teşkilatımızın 174.kuruluş yıl dönümünü kutlayarak bitirmek istiyorum. Tüm Polislerimizin haftası kutlu olsun. 
Dünden bugüne Şehit olan tüm kahraman polislerimizin ruhları şad olsun...
Sevgiyle kalın...
Umudumuz daim olsun...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde