28 Mart 2024

KALEMİN GÜNLÜĞÜ

  • PDF
          Bazen hiçbir şeye canı çekmez ya insanın, bu hafta da kalem öyle oldu. Haydi yaz dediğimde, düşüncelerini yazıya dökerken sürekli beni kullanıyorsun diyerek inatla yazmak istemedi. Israrlar sonucu dile gelerek mehter takımı gibi ses vermeye başladı. İki ileri, bir geri olsada rolleri değiştiğimizden o söyledi, ben yazdım.!
 
         AKP yöneticisi pandemi kapsamında ihtiyaç sahiplerine 5000 TL yardım yaptık demiş. Kalem, “yalandan kim ölmüş yalanın bini bir para, kelimelere yer değiştir beş yalan, beş bin lira” demez mi.!
 
          Meralarda otlatılan büyük baş hayvan başına 10 TL ve küçük baş hayvan başınada 2.25 TL ücret alınması kararını bazı valilikler uygulamaya başlamış. Alınan ot paraları ülkeyi uçurur.! Kararı alanları kutlarım.! Çünkü bu karardan sonra tosuncuk ülkeye dönmeyerek mal ticareti yapamaz!
 
          Ancak beklenmeyen bir aksilik ortaya çıkarak hayvanlar: “Mademki ot parayla, bizim bıraktığımız organik gübrelerin bedeli ne olacak” diyerek hak aramaya başladı.! Büyük baş hayvanları koyun ve keçilerde destekleyerek “herkes oku kadar pay almalı” konusunda uzlaşarak, meraya bedava yapmayacaklarını aksi halde akşamları ahıra yapacaklarını kararlaştırdılar.!
 
          Geçen hafta sonu için onbeş artı bir ilde sokağa çıkma yasağı önce alınmadı. Sonra İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yasak kararı alındı. Üçüncü ayakta ise Cumhurbaşkanın twitter duyurusuyla serbest edildi. Maskeyi de öyle yapmışlardı. Yüze takmak yerine, ellerine yüzlerine bulaştırmışlardı.!
 
          Kalem, yaz dedi: Sanırım yardım konusunda yalanlar bilinçli söylenip, yasak kararları da kasıtlı değiştiriliyor. Amaç “bunlarla ben aynı ülkede yaşayamam, yaşayanlara da Allah kolaylık versin” dedirtip virüsü kaçırtmak.! Ya da virüse tutarsızlığı gösterip kafayı yedirmek.!
 
           Pandemi sayesinde yıllardır sürekli fakirleştiğimiz ortaya serildi. İnsanların cebinde çift çift bulunurdum dedi kalem. Şimdi insanlar fiyatımdan ve özellikle kalemden korkanların korkusundan bırakın cebine alıp bağrına basmayı, eline alamıyor.! Sürekli askıya çalışıyorum. Askıda ekmek, askıda yemek vs...!
 
           Arada darbe falan diye benim ucumdan dökülmüş gibi konuşuyorlar. Sakın ha inanmayın. Çünkü malumunuz beni en çok darbeciler kırmışlardır yıllar yılı.!
 
           Ordu’nun gündemine gel dedi kalem. Çevre katliamı ve siyanür zehirlenmesi devamlı gündemde. Geçen yıl havaalanının VİP kısmıyla, geçen aylarda doğal sit alanı olan Perşembe ilçesindeki Yason Burnunun tahribatıya listeye girdi. Yenisi ise Ordu’ya şenlik! AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Meydanı’na Ertuğrul Gazinin büstü yerine, “Diriliş Ertuğrul” dizisinde başrol oynayan Engin Altan Düzyatan’a benzeyen büstün yerleştirildiği ve sonra söküldüğü gerçeğini yaşadık. Engin Altan, bir günlüğüne esas Ertuğrul, Perşembe Yaylasındaki Numan ile Enver’in yağlı güreş kapışması ise neredeyse tarih oldu.!
 
         Günlüğe yaz dedi kalem: Bunların Osmanlıdan bir haber oldukları, din gibi onları da kullandıkları sadece Osmanlı ocakları konusunda uzmanlaştıkları ortaya çıktı...!
 
          Bana haftaya kadar bulaşma diyerek gitti kalem...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde