29 Mart 2024

BİR VARMIŞ...

  • PDF
  İnsanların kendi geçmişlerini değiştirme olasılığı olsa. Geçmişte yanlış yaptığı işler ile art niyetli düşüncelerini pozitif düşünmeye dönüştürebilse ve berbat ettiği her şey düzgüne çevrilebilse.... gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Kısacası geçmişte bilerek ya da bilmeyerek yaptığı hataları, doğruları, yanlışları kendi vicdanında değil de toplum önünde açıklasa. Bunu bireysel yapmanın ötesinde ülkeyi yönetenlerin yapması durumunda bazı işler için acaba derler miydi. Birkaç örnek verirsek;
 
  -Batırdıkları ülkenin kurucularına iki ayyaş dedikleri için pişmanlık duyup, özür dilerler miydi?
 
  -Eskinin şantajcı ve kumarbaz kişilerinin gazellerini bir partiye yakıştırarak gündeme getirirler miydi?
 
  -Halkın büyük çoğunluğunun istemediği Kanal İstanbul gibi dipsiz ve götürüsünün telafi edilemeyeceği projeleri şaka yaptım deyip yırtıp atarlar mıydı?
 
  -Konuşması gereken seçilmişler konuştuğunda “Sen otur işine bak” deyip, “Otur işine bak devri bitti, oturup işine bakanlar gitti” yanıtını alırlar mıydı? Yoksa kaybettikleri seçimi biz kazandık derler miydi?
  -Araplara ülkeyi pazarlayıp VİP vatandaşlık hakları verirler miydi?
 
  -Üretimin büyük kısmını oluşturan ve temeli Cumhuriyetle atılmış KİT’leri pazarlayıp, saman dahil ithalata yönelirler miydi?
  .-Her şeyi ben bilirim, bilmediğimi bile bilirim derler miydi?
 
  -Kamu görevlilerine “benim valim, benim bakanım...” gibi ben yerine bizim kelimelerini kullanırlar mıydı?
 
  -Atadığı rektörlerin üniversiteleri bilimden uzaklaştırdığını görüp önlem alırlar mıydı?
  
  -Sınavları adil ve doğru yapması için görevlendirilen ÖSYM Başkanı Ali’nin sorularla beraber ülkenin geleceğini ve sınavın adaletini çaldığını daha beteri de inceleme yapan müfettişlerin hırsızlık yoktur diye dosyayı kapattıkları olayların hırsızlarına kefil olurlar mıydı?
 
  -Maliyet fiyatlarının çok üzerinde yüksek fiyatlara yaptırılan ve yap işlet devret şeklindeki yatırımlarda vatandaşı mı yoksa yandaşı mı düşünürler di?
  -Daniskası olduklarını beyan ettikleri çevrenin korunması için yeterli önlemleri alırlar mıydı?
 
  -Sıfır sorun dedikleri dış politikada bol sıfırlı sorunlarla karşılaşırlar mıydı? Ya da Suriye Emevi Camisinde kılamadıkları namazın kazası için Libya’ya giderler miydi?
 
  -Öyle ekonomi, eğitim, sağlık, hak hukuk gibi konularda beceriksizliklerini rakam oyunlarıyla saklamak yerine fatura mı yoksa yine ahkam mı keserler di?
Bizim gibi başını kuma gömen ülkelerde herkesin değil, tek kişinin değişimine ihtiyaç duyuluyor demek ki.! Ancak gelişmek ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmak için tek kişinin değil toplumun ortak akılla değişimine ihtiyaç vardır. Olması gereken de budur
Yarından sonra da olmayacakları gibi yirmi yıl önce bir varmış ama AKP yokmuş.
 
  Zemheri ayının ılık geçmesi dileklerimle...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde