28 Mart 2024

YAĞIZ HIRSIZ

  • PDF
     Hırsızlık, yazılı kanunlar ya da toplumsal meşruiyet düzeyinde mülkiyeti kendine ait olmayan bir taşınır malı, izinsizce alıkoyma, kullanma, nesneden menfaat temin etme işidir. Tüm dinler tarafından da yasaklanmıştır. Bu fiilleri yapanlara hırsız denir ve yüz karartıcı suç olup toplum vicdanlarından silinmezler. 
     AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da cami açılışında,”Önümüzde sandık var. Bu sandığın hakkını da vereceğiz. İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız..... Gece gündüz çalışıp bu işin hakkını verelim” dedi.
     Uzun zamandır seçimlerde oy çalındığı yetmezmiş gibi, 31 Mart İstanbul seçimlerinde seçmen iradesi de çalınmıştır. Vatandaşın cami kapılarında dini duygularını kullanmakta, istismarın yanında bir nevi manevi hırsızlıktır. Bir de en değerli şeylerden biri olan zaman hırsızlığı vardır. Ülkenin on yedi, İstanbul’un yirmi beş yılı çalınmıştır. Yanlış yönetim yüzünden çalınan zamanların hırsızları artık kendiliğinden ortaya çıkmaya  başladılar.
     Seçim hırsızlıklarını yapanların bir kısmı yakalanarak cezalandırılmıştır. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Kağıthane’de yirmi dokuz sandıkta AKP lehine oy değiştiren sandık başkanı 4 yıl 2 ay ceza almıştır.
     12 Eylül 2010 anayasa referandumunda, Sinop’un Boyabat ilçesinin bir köyünde 32 kişinin yerine oy kullanan sandık başkanı ve üyelerine 10 yıl hapis cezası verilmiş ve memuriyetten atılmışlardır. 
     Yurt dışında oy kullanımında, konsolusluklarda başkalarının yerine oy kullananlardan yakalananlar olmuştur. Şimdilerde “fetöcü” dediğiniz o zamanki ortağınız, “mezardakiler bile kalkıp oy kulansın” derken acaba neyi işaret etmiştir?                                                        Bu örnekler yakalananlardır ya yakala-namayanların ve üstü örtülenlerin boyutu nedir? 
     Son yıllardaki seçimlerde büyük usülsüzlükler ve hileler yapıldığına toplum inanmış durumdadır. Seçim hilleleri ve şaibeler yüzünden seçmen tedirgindir. Bu tedirginliği ortadan kaldırması gerekenler sağlıklı bir seçim yapılmasından da sorumludurlar. Son yerel seçimlerdeki devletin resmi Anadolu Ajansının tutumunu ve seçim sonrası YSK’nın kararını herkes gördü. Seçimin adaletini beraberce yok ettiler.
     Çok şey söylemenin faydası yok. Babanın biri “oğlum sıfırla” derken, İmamoğlunun babası ise “sakın hak yeme, asla partizan olma” diyor. Farkı yaratan bu mantıktır. Birisine göre İstanbul devasa bir holding, diğerine göre hizmet edilmesi gereken on altı milyon insandır. 
     Bir düşünüre göre “Adaleti, aklın yardımı olmadan yerine getirmek imkansızdır.” Allah bazılarına akıl fikir versin diyelim ve bu işleri bunları yapanlara bırakmayalım...!  
     Seçim güvensizliği ve kendi lehlerine yapılan hileleri bizim kuşağımız AKP ile öğrendi. 
     Ne diyelim, “Yağız hırsız ev sahibini bastırır” mış...! 
     Gelecek haftaki Ramazan Bayramınızı kutlar, herşeyin çok güzel ve gönlünüzce olmasını dilerim.
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde