28 Mart 2024

3. İNÖNÜ SAVAŞLARI

  • PDF
      Gündem değiştirenlerin son hedefi, T.C’nin ilk başbakanı, büyük asker ve devlet adamı İsmet İNÖNÜ oldu. 1884 yılında doğan ve 89 Yıllık ömrünü bağımsızlığa, cumhuriyetin kurulmasına ve gelişmesine adayanlardan ne isterler!
      Harp akademisi birincisi olan İnönü, yaşamının bir kısmını cephelerde geçirmiştir. Atatürk’den sonra T.B.M.M’de oybirliği ile Cumhurbaşkanı seçildi. Oluk oluk kanın aktığı  İkinci Dünya Savaşına Türkiye'yi sokmama politikaları başarılı oldu. Çok partili demokratik hayata geçişi sağladı ve 14 Mayıs 1950’ de iktidarı devretti.
      Cepheden kaçmadı, bedelli yapmadı, devletin her bir kuruşunu verimli harcayarak yolsuzluğa bulaşmadı. Yok efendim Amerikan bayrağı sallamış mış...!  Halbuki 11 yıllık iktidarında bakın daha ne haltlar yemiş! 
  Yıl 1939: Bursa Merinos, Ergani Bakır Madenleri, Karabük Demir Çelik Kok ve Boru Fabrikaları, Tekirdağ Şarap ve  Malatya İplik Fabrikası hizmete açıldı. Yabancıların işlettiği İstanbul Tramvay ve Tünel tesisleriyle, Ankara Havagazı, Bursa, Mersin ve Adana elektrik işletmelerini devletleştirdi. Sivas’ta Demiryolu Makinaları Fabrikasını kurdu ve Sivas-Erzurum demiryolunu açtı. İlk Türk denizaltısını denize indirdi. Fransızları Hatay’dan çıkardı ve Hatay’ı topraklarımıza kattı
 Yıl 1940: Raman Dağında petrol çıkardı. Köy Enstitüleri, Garp Linyitleri İşletmesi ve İstanbul Radyo İstasyonu açıldı. Ereğli Kömür İşletmeleri kurularak devlete bağlandı. Taksim Gezi Parkı ve Ankara Milli Kütüphanesi, Antalya- Manavgat-Konya yolu, Şile Enerji Santrali hizmete açıldı.
      Yıl 1941: İlk milli petrol şirketi Petrol Ofisi ile Ankara Etimesgut’ta uçak fabrikası kuruldu. Gebere Barajı hizmete açıldı.
      Yıl 1942: Etimesgut’ta üretilen ilk Türk uçağı deneme uçuşları yaptı. İlköğretim seferberliği başlayarak Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü açıldı. Dalaman ve Hatay Devlet Üretme Çiftlikleri kuruldu.
      Yıl 1943: Esnaf ve Ticaret Sanayi Odaları ile  Ticaret Borsası Kanunu çıkarıldı. Zonguldak-Kozlu ve Diyarbakır-Batman demiryolu, Ankara’da Gençlik, İstanbul’da Yıldız Parkı ile Seyhan Barajı ve Regülatörü ile Sivas Çimento Fabrikası ve Ankara Fen Fakültesi açıldı. 
      Yıl 1944: Türkiye Zirai Donatım Kurumu ve İstanbul Teknik Üniversitesi  kuruldu. İzmit Klor Alkali ile Selüloz ve Kağıt Fabrikaları, Mersin Limanı, Gaziantep Havalanı, Sakarya’da Ziraat Alet ve Makinaları ile Fevzipaşa-Malatya ve Diyarbakır-Kurtalan demiryolları açıldı. Etimesgut Uçak Fabrikasında 200 uçak üretildi. 
      Yıl 1945: İstanbul Şehir Hatları Vapur İşletmesi devletleştirildi. Türkiye B.M’ne kurucu üye olarak katıldı. Çiftçiyi ve Köylüyü Topraklandırma Kanunu kabul edildi. Ormanlar koruma amacıyla devletin mülkiyetine geçti. İlk yerli uçak motoru fabrikasının temeli atıldı.
      Yıl 1946: Çok partili sisteme geçilerek Demokrat Parti kuruldu ve ilk defa çok partili seçimler yapıldı.  İş ve İşçi Bulma Kurumu ile Elazığ Tekel Şarap Fabrikası açıldı. İşçi Sigortaları Kurumu Kanunu yürürlüğe girdi. Ankara Üniversitesi kuruldu. Raman-8 kuyusundan petrol üretimine başlandı. İkinci Türk denizaltısı hizmete alındı. 
      Yıl 1947: İşçi ve İşveren Sendikaları Kanunu ile örgütlenmenin önü açıldı, Palu-Genç demiryolu ile Eskişehir Demiryolu Takım Fabrikası hizmete girdi. Rize Çay Fabrikası üretime başladı.
      Yıl 1948: Köprüağzı-Maraş demiryolu açıldı. Bu son demiryolu oldu; Çünkü 1950’den sonra Menderes hükümeti demiryolu yapımlarını durdurdu. Çatalağzı Termik Santrali ve ilk milli uçak motor fabrikası hizmete girdi. Paris’te yapılan dünyanın en büyük havacılık fuarında Türk Uçakları sergilendi.
      Yıl 1949: Porsuk Barajı, Sümerbank Ateş Tuğla Fabrikası, Murgul Bakır İşletmeleri, Kartal-Yalova araba vapuru, Alpaslan Devlet Üretme Çiftliği açıldı. Emekli Sandığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü kuruldu. İnsan Hakları Bildirgesi onaylandı ve Türkiye Avrupa Konseyine kabul edildi. 
      Bunlar yapılırken, Türkiye dış borç almadığı gibi Osmanlının da borcunu ödemeye devam etti. 
      Unutmayın, logonuz olan ilk yerli ampul fabrikası bile 1948 yılında kurulduğuna göre ”milli ve yerlilik” sizden çok önce vardı. Ülkenin krizini papaza bağlayanlar, bu yıllarda en az 40 milyon insanın öldüğü ve 50 milyondan fazla kişinin sakat kaldığı (1939-1945) ikinci dünya savaşı vardı. 
      Amerikan bayrağı salladığını iddia ettiğiniz Rahmetli İnönü bunları yapmasa siz ne satacaktınız? İnsanlara sattığının tapusunu sormazlar mı? 
     Siz hiç uçak yaptınız mı ve vatan toprağından başka bir şey sattınız mı? 
Son Güncelleme: Çarşamba, 17 Ekim 2018 08:03
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde