16 Nisan 2024

İTTİFAKLAR

  • PDF
      Millet, çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu topluluktur. İttifak ise, bir konuda beraber hareket etmek için uyuşma, birleşme, bağdaşma ve anlaşmadır.
     24 Haziran seçimleri için;
     AKP ve MHP “Cumhur ittifakı”,
    CHP, İYİ ve SAADET Partisi “Millet İttifakı” oluşturdular.
     -Birinci ittifakın oluşturulmasında iki nokta vardır.
     Birincisi, mevcut cumhurbaşkanının yerini koruyarak partisinin çoğunluğu sağlaması.
     İkincisi, ilke ve değerlerini kaybederek yok olmaya doğru giden bir partinin yaşam mücadelesi vermesi. Ortak noktaları ise koltuklarını korumak için kişisel varoluş mücadelesidir. Ondan dolayı millete değil, birbirlerine ihtiyaçlarının olduğu aşikardır.
     -Adı “Millet İttifakı” konulan da ise üç temel unsur vardır.
     Birincisi, CHP’nin Cumhuriyetin kurucu unsuru olması ve sosyal demokrat benliği.
     İkincisi, yıllardan beri çoğunlukla iktidar partisinin oy olarak nemalandığı merkez sağda İYİ Partinin boşluğu doldurup oylara sahip çıkması. Bundandır ki iktidar partisi, hem kuruluş hem de seçime katılma aşamalarında yeni oluşuma büyük engeller çıkarmıştır.
     Üçüncüsü, yaşayanların çoğu müslüman olan ülkemizde dincilik oyunlarını bozan SAADET Partisinin silkinmesi ve dindar kesimin gerçek yerini bulmasıdır.
     Beraber ve huzur içinde yaşamak konusunda samimi olan; Parlamenter sistem, demokrasi, adalet... gibi müşterek arzu ve duygulara sahip ve ülke mirasının korunmasında ortak iradeleri olan insanların birleşmesinden meydana gelmiş olup, içinde sosyal demokratları, merkez sağı, milli görüşü ve sağduyu sahibi kitleleri birleştirmesinden dolayı toplumun yıllardır arzu ettiği gerçek oluşumdur.
     Toplumsal barış, huzur ve adaleti ancak toplumun kökenlerinden gelen ve büyük bir kitleye ulaşan böyle bir oluşum sağlayabilir. Şimdilik bir ayağı topal kalsa bile ileride onun da bu büyük oluşumda yer alması barış ve kardeşlik sürecine büyük katkılar sağlayacak ve yaşanılabilir bir Türkiye oluşturulacaktır.
     Devleti ve kurumlarını yeniden diriltecek olan, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, koltuklarını değil gerçekten ülkenin yarınlarını düşünen büyük umutlar beslediğimiz “Millet İttifakı” topluma can verecektir.
     İnsan topluluğunun nitelik sorunu olmayan ülkelerde böyle oluşumlar çok daha çabuk can bulur. Bazı algılar, baskılar ve şüphelerden dolayı işimiz kolay değil ama bu zorluğu bağımsızlık aşkı ve çalışma azmimiz aşacaktır.
     Türkiye gibi büyük ülkeler, tek adamla ve parti görüşlerine göre değil, ortak akılla yönetilmelidir.
     Yolumuz açık, desteğimiz bol olsun.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde