28 Mart 2024

EN KAHRAMAN...

  • PDF
      Kahraman; Tehlikeli bir durumda olağanüstü yararlıklar göstererek düşmanı yenen komutanlara veya şehirlere devlet tarafindan verilen onur ünvanı, edebiyat türlerinde ise en önemli kişi olup, yiğitlikle de ilgilidir. Adı aile tarafından verilip de nüfusa yazdırmakla olan bir olgu değil, toplumsal kabul ve saygıyla verilen ünvandır. 
     En Kahraman Rıdvan, 80’lerin efsane dergisi Gırgır’ın yarattığı zayıf, çelimsiz, hiçbir süper gücü olmayan ama süper kahramanlara özenen bir karakterdi. ” Ey zalim, haydut, üç kağıtçı ve bilumum kötüler!.. titreyin ve savulun! En Kahraman Rıdvan geliyor” diye bağırarak kötülüklere savaş açar ve yenilse de yine kavgaya girmekten korkmazdı. Şimdi ise ortalık alışmadığımız sahte kahramanlara kaldı!
      Gırgırın kahramanıyla öteki kahramanın ortak yönleri çok var;  
      -İkisi de kocaman burunlu ve ikisi de Anadolu kökenli. 
      -Birincisi; Saf, temiz ve milletin kahramanı olarak İstanbul’da yaşıyor. İkincisi; Uyanık ve ümmetin kahramanı olmak için makamının tarafsızlığını da yok ederek Ankara’da yaşıyor.
      -Rıdvan, güçsüz ama kötülüklerle savaşıyor. İkincisi; Onun aksine mevcut sisteme, kadınlara ve ölülere sataşıyor.
      -Rıdvan, okuyup, araştırıp kendini geliştirirken, ikincisi Ortaçağ karanlığının özlemiyle yanıp, tutuşuyor.
      -Birincisi; İstanbul’un  kötülerden kurtarılması için kendini yetkili görüyor. İkincisi ülkenin gerçek kahramanlarından kurtulması gerektiğine inanıyor ve her fırsatta;
      - Misak-ı Milli’yi eleştiriyor.
      -"Cumhuriyet'i kuran kadro dinsizdi" diyor.
      -"Laiklik yeni anayasada olmamalıdır," derken oraya nasıl geldiğini unutuyor.
      -“Dünyanın hiçbir yerinde bir büyük adam öldü diye ağlanmaz. Bizim gibi gerici bir başka devlet yok,” açıklamasıyla seksen yıl öncesiyle uğraşırken, kendi gericiliğini devlete yüklüyor. 
      -Kurtuluş Savaşında “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, Cumhuriyete ve Atatürk’e kin kusup, nefret saçan fesli Kadir’e rağbet ediyor.
      -Devrimciliğin simgelerinden, Che Guevara için katil ve eşkiya tanımlaması yaparak dünyaya gericiliği anlatıyor!
      -TBMM’de Atatürk resimlerini indirip, oturumlarında Atatürk ve silah arkadaşlarını ağzına bile almazken, II. Abdulhamit’e övgüler diziyor.
      - “Çanakkale Anması” esnasında kadın oyuncuların sahneye çıkmasını engellediği iddialarıyla gündeme geliyor ve tepkiler yükselince ırın, kırın... ederek savunmaya geçiyor.
      Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) başkanlığı döneminde emperyalizmle işbirliği yaparak 1969’da ki kanlı Pazar olaylarına adı karışıyor. Amerikan 6. Filo’sunu protesto için Taksim’de yapılan emperyalizm ve sömürü karşıtı mitinge katılan devrimciler saldırıya uğruyor ve iki kişi öldürülüp, 200 kişi de yaralanıyor. 16 Şubat, o zamandan beri  “Kanlı Pazar” olarak anılıyor ve  burada Kahraman soyadını pekiştiriyor.
      Gırgır’dan çıkan Rıdvan bizim kahramanımız oldu. Ötekinin kahramanlığı da soyadında kaldı...
      Sizden kahraman olmayacağına göre, bu toplumun gerçek kahramanlarına saygı duyun ve yemininize bağlı kalın. 
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde