19 Mart 2024

SURİYELİ VATANDAŞLARA YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

  • PDF

Havaların soğumasıyla birlikte yaşam koşulları zorlaşan Suriye uyruklu göçmenlere yardımlar devam ediyor.

Fatsa Kaymakamlığının önderliğinde kurulan Suriyelilere Yardım Derneği bünyesinde yaklaşık kırk aileye giyecek, gıda, mobilya ve yakacak yardımında bulunuluyor.

Damla Derneği Başkanı Şule Kibar’ın başkanlığını yaptığı derneğin başkan yardımcılığını Fatsa Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik bürosu Dini Danışmanı Fatma Madran yürütüyor.

Suriyelilere Yardım Derneğinin çalışma alanları hakkında gazetemize bilgilendirmelerde bulunan Fatma Madran: “Fatsa Kaymakamlığı yardıma muhtaç Suriyeli ailelere parasal yardım ve eşya yardımında bulunuyor. Yine Fatsa Kaymakamlığı bünyesinde sağlık taramaları ve çocuk aşıları yapılıyor. Bunun yanında da Fatsa Müftülüğü gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılıyor. Müftülük binamıza gelen ailelere mama, battaniye, ayakkabı, mont gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. İlçemizdeki Suriyeli göçmenlerin toplamda 40 aile ile birey sayıları yaklaşık 200 kişinin üzerindedir. Haftada iki kez olmak üzere gıda yardımları evlere ulaştırılıyor. Derneğimize et bağışında bulunuldu ve bizler de bunları ailelere ulaştırdık. Suriyelilere Yardım Derneğimiz Fatsa Müftülüğü Binasında ayrılan bir oda da faaliyetlerini sürdürüyor. Destekte ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızı derneğimize davet ediyoruz” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde