29 Mart 2024

“TÜM ÜRETİCİLERİMİZE BOL VE BEREKETLİ BİR HASAT SEZONU DİLİYORUZ”

  • PDF
Türkiye'nin önemli ihracat ürünleri arasında yer alan ve Karadeniz Bölgesi'nde 8 milyon üreticinin  en önemli geçim kaynakları arasında olan fındığın hasadı başladı.
 Fındık üreticileri sabah erken saatlerinden itibaren bahçelere girerek fındık hasadına başladı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu’da fındık üreticilerinin bahçesine giderek hasadın startını verdiler.
  Meşebükü mahallesinde İmre Başerer isimli üreticinin bahçesinde fındık hasadın katılan Başkan Kibar ve Başkan Gürsu hem daldan hem de yerden fındık hasadı yaptı. Başkan Kibar fındık hasadında işçilerin en büyük yardımcısı olan Geroyla da daldan fındık topladı.
  Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi’nden Kapıcı İsmet rolünde İlker Taze ve İsiyin emmi rolünde İbrahim Çapkın hasat sırasında mini bir tiyatro gösterisi sundular.  
 
“ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Fındık hasadı yaptıktan sonra bir açıklama yapan Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu fındıkta hasat günü olduğunu belirterek, “Bugün Sayın Belediye Başkanımızla birlikte çiftçimizin bahçesinde açılış ile ilgili bir merasim yapalım dedik. Çok hoş oldu, çiftçilerimize hasat sezonu hayırlara vesile olmasını diliyorum, bereketli olmasını diliyorum ve emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.
 
“HASAT MUTLULUĞUNU FINDIK ÜRETİLERİMİZLE PAYLAŞALIM DEDİK”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise hem bir üretici, hem bir eski Ziraat Odası Başkanı hem de bir ziraatçi kimliğiyle bölgenin bayramı olarak kabul edilen tarihlerden bir tanesine bir kez daha ulaştıklarını ifade ederek, “0 - 250 rakım olarak tabir ettiğimiz sahil kesimimizde bugün itibariyle resmi olarak fındık hasadına başlanıldı. Bizde bu mutluluğu üreticilerimizle bahçe sahibimizle fındık toplayan işçilerimizle paylaşalım istedik. Tüm üreticilerimize bolluk ve bereket dolu bir hasat sezonu diliyorum. Bu sene tüm üreticilerimizin yüzünü güldüren bir fiyat açıklaması ile birlikte bölgemizde fındığın geleceğine dair yapılacak olan birçok bakım ve çalışma da büyük katkı sağlayacak olan yeni fındık fiyatının da Karadeniz halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Böyle bir fındık fiyatı açıklanarak Karadeniz bölgesine bayram yaşatıldığı için Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Tarım Bakanımıza teşekkürlerimizi şükranl-arımızı iletiyoruz.” dedi.
“ÜRETİCİLERİMİZİN BAHÇELERİNE GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”
Fındığın çok yıllık bir bitki olduğunu söyleyen Kibar, “Doğal olarak bakımının her yıl düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Özellikle bölgemizde uzun yıllardır dekar başına verimin çok düşük olduğu bir dönemden geçiyorduk fakat bu fiyatlarla birlikte üreticilerimizin bu yıl özellikle bahçelerine bakım noktasında gerekli hassasiyeti gösterdiğini görüyoruz. İlerleyen yıllarda da aynı hassasiyetle devam edersek arzu ettiğimiz verime ve kaliteye ulaşmış olacağız. Ben fındık sonrasında da üreticilerimize bahçelerinin bakımları noktasında hassasiyetler diliyorum.” diye konuştu.
 
“FINDIĞIMIZI GEREKEN ŞARTLARDA KURUTMAMIZ VE DEPOLAMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ”
 
Hasat sonrası için de üreticileri uyaran Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Son 2 yıldır toprak mahsulleri vasıtasıyla alınmaya başlayan fındığımız üreticilerimizin özellikle fındığını kurutması nem oranının ayarlanması ve aflatoksine karşı önlem alınması noktasında ciddi bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Fındığın gerek ekonomik ömrü gerek raf ömrü ve gerek fındık üretiminde dünya pazarında her zaman söz sahibi olabilmemiz için fındığımızı gereken şartlarda kurutmamız ve depolamamız çok önemli. İnşallah üreticilerimiz gereken hassasiyeti bu yılda gösterecektir.” şeklinde konuştu.
  Fındık üreticisi İrem Başerer’ de Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu’ya fındık hasadına katıldıkları için teşekkür ederek, “Yeni fiyatla yeni sezondan umutluyuz. Fındık bizim geçim kaynağımız. 
Bu yıl hem üretim hem kazanç açısından mutluyuz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde