29 Mart 2024

“DEVLETİMİZ FINDIK ÜRETİCİSİNİN YANINDA OLACAKTIR”

  • PDF
Fatsa Blediye Başkanı Etem Kibar, basının kamuoyunu aydınlatmada ve yapılan hizmetleri vatandaşlara aktarmada büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
 
Geçen hafta ORDU NEFES OFSET baskı tesislerine yaptığı ziyarette soruları da cevaplayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, fındık konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
 
Fatsa Belediye Başkanı seçilmeden önce Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı görevi de yapan Başkan Kibar, “Ben geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Devletimizin şefkatli elinin fındık üreticinin arkasında olacağını düşünüyorum.” Dedi.
“TMO ÜRETİCİNİN 
YANINDA YİNE 
OLACAKTIR”
Ziraat Odası ile koordineli çalışıyoruz diyen Başkan Kibar, “Çünkü fındık Karadeniz bölgemizin vazgeçilmezidir. Herkesin mutlaka fındık bahçesi vardır. Karadeniz ekonomisinin bel kemiği diyebiliriz fındık için. Bu yılki fiyatlar üretici bazında arzu edilen seviyeye ulaştıysa bile son günlerde özellikle düşüş gösteren fındık fiyatları acaba yeni sezonda ne olacak düşüncesiyle herkeste bir soru işareti oluşturuyor. Ben geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Devletimizin şefkatli elinin fındık üreticinin arkasında olacağını düşünüyorum. Fındık sezonu başlamadan Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) piyasada olacağını ve hangi fiyatla piyasada olacağının Devlet büyüklerimizden açık-lanacağını düşünüyorum.” Diye konuştu.
 
“2 MİLYON MASKE ÜRETEREK ÖRNEK OLDUK”
Kovid-19 salgını sürecinde Fatsa’da yapılan çalışmaların herkese örnek olduğunu ifade eden Başkan Kibar, “Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde belediye olarak Devlet-Millet el ele beraberliğini sağlamaya çalıştık. Sürecin ilk başından itibaren ilçe olarak neler yapabiliriz diye çalışma başlattık. Bunun ilk etabı olarak da maske temini konusunda sorunlar oluşabileceğini görerek ham madde temin ettik. Sağlamış olduğumuz ham maddeyle birlikte üniversitemiz ve milli eğitim müdürlüğümüze aldırmış olduğumuz iki makineyle birlikte günlük yaklaşık 30 bine yakın maske ürettik. Bugüne kadar 2 milyon maske üreterek hamşehrilerimize ücretsiz dağıttık. Klasik cadde yıkama ve dezenfekte çalışmalarımız bu süreçte aralıksız devam etti. İlçemizde maske temini konusunda hiçbir vatandaşımız sıkıntı yaşamadı. Türkiye’de 50 bin maske dağıtarak başarı hikayesi anlatanlara Fatsa Belediyemiz rekor sayıda maske üreterek örnek oldu. Kapı kapı 40 bin haneye maske dağıttık. Bir kamu kurumu olarak üzerimize düşeni çalışan-larımızla gerçekleştirdik. Karadeniz sahil yolu kenarına dezenfekte istasyonu kurduk. Toplu taşıma araçları için yaptığımız istasyon tüm Karadeniz sahil yolundan geçen araçlara hizmet verdi. Vefa Destek Gruplarımıza da destek verdik.” Şeklinde konuştu.
Fatsa Yeni Haber, Ordu Yeni Dönem, Ordu Hayat, Fatsa Son Dakika Haber ve Korgan Ekspres gazeteleri baskı tesisleri Nefes Ofset baskı tesislerini ziyareti sonrası Ordu FM ve Ordu Yeni Dönem Gazetesini de ziyaret eden Etem Kibar’a; Odru FM ve Ordu Yeni Dönem gazetesi ile Fatsa Yeni Haber Gazetesi sahipleri Mustafa Kaya ve Yavuz Selim Eser nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler. 
 
Haber: 
Soner ÖZDEMİR -  Ordu Yeni Dönem
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde