28 Mart 2024

BİRLİK, BERABERLİK VE AYNI DİLİ KONUŞMANIN TEZAHÜRÜ

  • PDF

ŞANTİYEYE DÖNEN FATSA, TARİHİNİN EN BÜYÜK HİZMET ATAĞINI GERÇEKLEŞTİRİYOR…

Göreve geldikten sonra Fatsa’yı “Gönül Evimiz” olarak tanımlayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’le birlik, beraberlik ve uyum içinde çalışması ve ayrıca hizmet anlamında aynı dili konuşması Fatsa’ya hizmet olarak yansıyor. Gönüller yapan, Fatsa’ya “Hak” için hizmet eden Başkan Kibar, “ Ben acizane Fatsa sevdalısı biriyim. Fatsa benim hayallerimin merkezinde konumlanmış durumda. Fatsa’ya yapılacak her hizmet beni özellikle memnun ediyor”, dedi.

 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, beraberindeki heyetle Fatsa’da yapılan ve yapılacak hizmetlerin kontrolü ve içeriklerini yerinde inceleyerek, Başkanımız İbrahim Etem Kibar’la tüm konuları istişare ettiler.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl genelinde 361 noktada sadece Fatsa ilçesinde 25 ayrı noktada çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar sayesinde projelerin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Bu iş yürek işi, bu iş sevgi işi, bu iş gönül işi. Biz bu şehre ve insanımıza olan aşkımızla dün olduğu gibi bugün de Fatsa’mızın dört bir yanına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu” sloganı ile her geçen gün ilimize olan yatırımları arttıran, hizmet ve desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederiz.” dedi.
10 AYRI YERİ İNCELEME YAPTILAR
 
Fatsa programına Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Genel Sekreter Coşkun Alp, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Murat Us, İlçe Başkanı İsa Yüksel ile birlikte Beyceli mahallesinde asfalt açılış töreni ile başlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler daha sonra sırasıyla Fatsa Mezbahası, eski çöp alanı, Duayeri asfalt serim programı, Ayazlı su deposu, Kapalı Pazar Yeri alanında inceleme, Dolunay asfalt alanının gezilmesi, Ata Caddesi asfalt alanın incelenmesi, Bülbül deresi temizlik işinin incelenmesi, Sevgi Caddesi OSKİ çalışmalarının incelenmesi ve son olarak Bolaman mahallesinde proje alanının gezilmesi programlarına katıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler inceleme yaptı yerlerde birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.
 
“BEYCELİ’DE 53 YILLIK HASRET SONA ERDİRDİK”
Beyceli halkı gerçekten Allah’ın lütfu olan güzel bir yer de yaşıyor. Burası Cennet gibi güzel bir yer. Biz de buna layık olacak şekilde hizmet getirmeye çalışıyoruz. Burayı çok seviyoruz. Allah dağına göre kar verirmiş. Bu güzellikleri İslamdağ – Beyceli olarak sizlere vermiş. Böyle güzel insanların oluşturduğu güzel bir beldedeyiz. Burayı daha güzel bir hale getireceğiz. Yaptığımız çalışmalar hem bugün hem de gelecek içindir. Buralar arayıp ta bulunamayacak, parayla satın alınamayacak kadar kıymetli yerlerdir. Beyceli’de 53 yıllık hasret sona erdi. Burada halkımızın yüzünün gülmesi bizim için en büyük zenginlik.
Allah daha güzel hizmetleri bizlere nasip etsin. Ne kadar hizmet yaparsak bu bizi mutlu ediyor. Şuanda Ordu^nun 19 ilçesinde 361 noktasında çalışmamız var. Bunlardan bir tanesi de Beyceli.
FATSA MEZBAHASI DOĞU KARADENİZ’İN EN BÜYÜĞÜ
Fatsa Mezbahası Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük 15 milyon TL'ye mal olan modern anlamda Avrupa Birliği normlarına göre kesim yapılan ve aynı zamanda işlenen bir mezbaha. Burada birde bölgenin ihtiyacını karşılayacak olan hayvan pazarı var. Fatsa mezbahası aynı anda 500 büyükbaş hayvanı alabilecek kapasitede. Amacımız Kurban Bayramında bölgenin ihtiyacı olan kesilecek kurbanlıkları burada ağırlanması. Bunun için burada ihtiyaçları tespit ettik. Burası çok modern bir tesis olacak aynı zamanda gübreleri de burada değerlendireceğiz. Amacımız bölgenin kalkınmasına aynı zamanda sağlıklı koşullarda faaliyetini sürdürmesi için gereken çalışmaları toparlıyoruz.
 
DUAYERİ MAHALLESİNDE YAPTIĞIMIZ ASFALT SICAK ASFALTA GÖRE 5'TE BİR MALİYETLİ BİR ÇALIŞMA
 
Duayeri Fatsa'nın en güzel mahallelerinden bir tanesi. Duayeri mahallesinde asfalt anlamında yeni bir tekniği deniyoruz. Tekniği ile daha sağlıklı daha ekonomik sistem çalışıyoruz. Sıcak asfalta göre 5'te bir maliyetli bir çalışma oluyor. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Buradaki çalışmanın sonucuna göre belki diğer illere de tavsiye edeceğim. Sürat anlamında da hızlı bir çalışma oluyor. Bir günde 2 kilometre asfalt dökülüyor. 5'te bir de maliyeti olduğuna göre tam Karadeniz'in istediği, Ordu'nun istediği bir çalışma.
 
AYAZLI SU DEPOSU VE KARŞI TEPEYE YAPACAĞIMIZ DEPO FATSA’NIN SU İHTİYACINI UZUNCA BİR SÜRE KARŞILAYACAK
Ayazlı su deposu Fatsa'nın su ihtiyacını karşılayacak en büyük depo. Yapımını bu sene başlattık sıfırdan çok şükür artık bitme aşamasına geldi. 3 bin tonluk bir suyu depolayacağız. Fatsa halkının ihtiyacı için bu depoyu yaptık şimdi bu deponun üzerine güneş enerjisi yaparak tükettiği enerjinin bir kısmını üretelim istiyoruz. Bu çalışmayı yapan arkadaşları tebrik ediyorum şimdi buranın hemen karşısındaki tepeye de bir tane 5 bin tonluk su deposu yapacağız. Burayla birlikte Fatsa'nın su ihtiyacını uzunca bir süre karşılayacaktır. Fatsa'yı bir turizm ve sanayi şehri yapmak istiyoruz. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da çok güzel çalışmalara imza atıyor.
 
BOLAMAN HAVZASI PROJESİ DEV PROJELERİMİZDEN BİR TANESİ
Bolaman Havzası projesi dev bir proje aynı zamanda da çok yönlü bir proje. İşin hem çevre boyutu var hem turizm tarım hem de diğer kalkınma projeleri ile birlikte 7 ilçemizi ilgilendiriyor. Bu çalışmaları Dünya Bankası ile birlikte yapıyoruz. Dolayısıyla çok yönlü bir proje hayata geçecek. Bu bizim dev projelerimizden bir tanesi. Bolaman Havzası projesi ile diğer ilçelerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz aynı zamanda bir kalkınma projesi olduğu için de etraftaki komşu illere de örnek olacak çok yönlü ve çok amaçlı proje.
 
FATSA DÖRT DÖRTLÜK HARİKA BİR PAZAR YERİNE KAVUŞMUŞ OLACAK
Fatsa'nın Kapalı Pazar yeri projesi 18 dönümlük alana yapılıyor. Gayet şık bir görünümde iyi bir ticaret merkezi olacak. Fatsa dört dörtlük harika bir pazar yerine kavuşmuş olacak. Fatsa Belediyemiz ile birlikte bu çalışmayı bölgemize kazandırıyoruz şimdiden pazarcılarımıza güzel ve bereketli kazançlar diliyorum. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Pazaryeri daha öncesinden Ata caddesindeydi ortasından arabalar geçiyordu. Şimdi bütün hepsi bir arada olacağı için güzel bir yer olacak. Üzeri açık olması dezavantajdı Fatsa Kapalı Pazaryeri projesini modern anlamda ne gerekiyorsa yapacağız.
 
DOLUNAY HER YÖNÜYLE GÜZEL BİR DOLMUŞ YOLU OLDU
Dolunay mahallesine sıcak asfalt yaptığımız yol dolmuş yolu. Daha evvel buranın altyapısı yoktu, bir yağmur yağdığında yağmur suları buradan dereyolu gibi akıyordu. Buranın yağmur suyunu altyapısını tamamen yeniledik daha sonra da sıcak asfaltını yaptık. Burası her yönüyle güzel bir dolmuş yolu oldu. Dolunay Fatsa'nın çok önemli bir yerleşim yeri. Fatsa'nın büyük bir ihtiyacı idi şimdi onu tamamlıyoruz arkadaşlarınız şimdi buranın baskı betonlu kaldırım çalışmasını yapıyor.
 
BOLAMAN 10 MİLYON TÜRK LİRALIK MALİYETLE BAMBAŞKA BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
 
Bolaman sahili Türkiye'nin en seçkin en güzel sahillerinden bir tanesi. Hem tarihi bir boyutu var hem doğa güzellikleri var. Bolaman’ı iki faz gibi ele alacağız, birinci ve ikinci faz gibi. Bolaman aşağı yukarı 10 milyon Türk liralık maliyetle bambaşka bir görünüme kavuşacak. Hem turistik hem ticari belki bir fuar çalışmamız da olabailir tabi bu ilk düşündüklerimiz yani çok güzel bir yer olacak. Bolaman'a çok detaylı bir çalışma yapıyoruz. Burada geniş bir alan var arayıp da bulunamayacak bir yer. Bolamanı bir çekim merkezi yapacağız.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde