28 Mart 2024

EVKAF MAHALLESİ ARTIK RAHAT

  • PDF
Havaların ısınmasıyla birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı vektörle mücadele ekipleri ilaçlama çalışmalarına ağırlık veriyor.
 
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tüm yıl boyunca farklı yöntemlerle gerçekleştirilmekte olan sivrisinek mücadelesi çalışmaları kapsamında şehir merkezlerinde bulunan sivrisinek kaynaklarını tek tek kontrol ederek üreme olup olmadığını tespit ediyor. Sivrisinek üremesinin tespit edildiği alanlarda ise insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek ürünlerle uygulamalar yapılıyor.
 
2 KM UZUNLUĞUNDAKİ KANAL ISLAH EDİLDİ
 
Vektörle mücadele ekipleri, Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesi sınırları içerisinde bulunan eski çöp alanının çevresinde sivrisinek üreme alanı olduğu tespit edilen yaklaşık 2 km uzunluğundaki kanalda ıslah çalışması yaptı. Islah çalışmaları ile birlikte kanalın iç kısmı temizlenerek çevresinde sivrisineklerin barınmasına elverişli ortam sağlayan yabancı otlar uzaklaştırıldı.
 
“PROBLEM ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ÇÖZÜLDÜ”
 
Sivrisinek üreme alanlarının kontrol altına alınmasının insan sağlığı açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Şehirleşmenin yaygın-laşmasıyla beraber yerleşim alanlarının yakınında bulunan sivrisinek üreme alanlarının kontrol altına alınması insan sağlığının korunması açısından büyük önem kazanmıştır. Bölgemiz, iklim özellikleri ve coğrafi yapısı nedeniyle sivrisineklerin üreyebileceği pek çok doğal kaynağa sahiptir. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın evlerinin bahçelerinde biriktirdiği sular ya da bina altı bodrum suları gibi alanlar da hesaba katıldığında, hiçbir düzenleyici/önleyici faaliyette bulunul-madığında sivrisinek kontrolünün sağlanabilmesi için hektarlarca alanı kaplayacak miktarlarda kimyasal ürün kullanmak gerekiyor. Elbette ki gerçekleştirilen çalış-malarda önceliğimiz mümkün olabilecek en az miktarda kimyasal ilaç kullanarak vektörle mücadelede başarıya ulaşmaktır. Bunun tek yolu da insan sağlığına zararlı olan sivrisineklerin üreme kaynaklarını ya tamamen yok etmekten ya da uygun şekilde ıslah etmekten geçiyor. Bu anlamda da Evkaf Mahallesi’nde gerçekleştirilen ıslah çalışmalarıyla bölgenin sivrisinek problemi önemli ölçüde çözülmüş oldu” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde