29 Mart 2024

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

  • PDF

"Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi kapsamında devreye alınması öngörülen kısa çalışma ödeneği için başvuruların başladığı bildirildi.

T.C. Aile Çalılma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu - İşKur Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuru ile 18.03.2020 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Coronavirüs'ün ekonomiye olan etkilerini asgari düzeyde tutmak maksadıyla açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi kapsamında devreye alınması öngörülen kısa çalışma ödeneği için başvuruların başladığı bildirildi.

İşverenler ödenek başvurularını İşKur şubelerine gitmeden bağlı oldukları İşKur İl Müdürlükleri ve hizmet merkezlerine özel olarak oluşturulan e-posta adreslerine gerekli belgeleri göndererek yapabilecekler.
İlgili adresler:
Ordu: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Fatsa: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Ünye: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Başvurularda ihtiyaç duyulacak evraklar bu haberin sonuna eklenmiştir.
İşKur'dan yapılan duyurunun tam metni şu şekilde:
Bilindiği üzere, kısa çalışma genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz ve zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresinin en az 1/3 oranında azaltılması veya faaliyetin en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde uygulanabilmektedir.
Kısa çalışma uygulanması halinde gerekli şartları saglayan işçilere, çalışılmayan dönemler için 3 aya kadar kısa çalışma ödeneği ödenmektedir.
18.03.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Koronavirüs (Covid-19) kapsamında açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinde yer alan "Kısa Çalışma Ödeneğinin devreye alınarak, bundan faydalanmak için gereken süreçlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması," çerçevesinde çalışmalar devam etmekte olup, İŞKUR Yönetim Kurulunca yeni koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel zorlayıcı sebep gerekçeli kısa çalışma başvurularının yapılabilmesi için karar alınmıştır.
Covid-19 salgınından olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma uygulamak isteyen işverenler, 23.03.2020 tarihinden itibaren Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluşturulan elektronik posta adreslerine gerekli belgeleri göndermek suretiyle başvurabilecektir.
Kısa çalışma ödemeleri, Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca yapılacak uygunluk tespitinin ardından gerçekleştirilecektir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde