28 Mart 2024

Ordu Üniversitesi 14 Yaşında

  • PDF
Ordu Üniversitesi 14’üncü yaşını kutluyor.
 
Eğitim yolculuğuna 17 Mart 2006 yılında 4 bin 400 öğrenci ile başlayan Ordu Üniversitesi 3 enstitü, 12 fakülte, 2 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulunda 737 akademik ve 337 idari personeli, 317 sürekli işçisi, 12 sözleşmeli personeli; lisansüstü, lisans ve ön lisansta 20 bine yaklaşan öğrencisi ile nitelikli büyümesini sürdürüyor.
 
Öğrenci Memnuniyeti ve Akademik Gelişimde Her Dönem Yükselen Başarı Grafiği
 
Geleceğin üniversitesi olma yolunda hızı bir şekilde ilerleyen Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşlarının yapmış olduğu araştırma sonuçlarına göre gerek öğrenci memnuniyeti gerekse bilimsel alandaki başarı grafiğini her geçen dönem daha üst seviyelere taşıyor.
 
Bu bağlamda üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve üniversitelerin belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olan URAP 2019 sıralamasında Üniversitemiz 109 devlet üniversitesi arasında 72’nci, 2000 yılından sonra kurulan 95 üniversite içerisinde ise 26'ıncı sırada yerini aldı.
 
Akademik teşvik performanslarının değerlen-dirildiği 2020 Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) raporuna göre Üniversitemiz, 123 devlet üniversitesi arasında geçtiğimiz yıl 69’uncu sırada olan yerini 12 basamak yükselterek bu yıl 57’nci sıraya taşıdı. Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakültelerin akademik teşvik performanslarına göre sıralandığı bu raporda Üniversitemiz, 2006’dan sonra kurulan 70 üniversite arasında geçen yıl 25’inci sırada olan yerini bu yıl 20’nci sıraya yükseltti.
 
Öğrenci memnuniyetinde de yükselişini sürdüren Üniversitemiz, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2019 raporunun sonuçlarına göre lisans öğrencilerinin Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda Üniversitemiz 123 devlet üniversitesi arasında 38’inci sırada yer aldı.
 
152’ye Ulaşan Laboratuvar Sayısı ve Bilimsel Projelerde Artış
 
Eğitim öğretim faaliyetlerini çağdaş eğitimin gerektirdiği her türlü imkana sahip mekanlarda sürdürebilmek için bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar ve projeler yürütülmektedir.
 
Araştırma ve geliştirme süreçlerinin her aşamasında etkin görev ve sorumluluklar üstlenebilecek nitelikte elemanlar yetiştirerek gerçekleştirdiği bilimsel araştırmalarla toplum yararına sunduğu eğitime yönelik hizmetlerini sürdüren Üniversitemiz 8 araştırma merkezi ve 152 laboratuvarı ile araştırma faaliyetlerini aralıksız devam ettirmektedir.
 
Amacı akademisyenlere özellikle bilimsel araştırma ve tez projeleri için mali destek sağlayarak üniversitenin akademik başarısının yükseltilmesine katkı sağlamak olan Bilimsel Araştırmalar Projeleri biriminde kurulduğu 2012 yılından bu zamana 2 bin dolayında araştırma, tez, alt yapı, bilimsel etkinlik projeleri gerçekleştirilmiştir.
 
Aynı zamanda Üniversitemiz, bünyesinde bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminde gerçekleştirilen araştırma faaliyetlerinin yanı sıra dışarıdan destekli araştırma projeleri kapsamında TÜBİTAK, SAN-TEZ, DOKAP, AB fonları, KEİK ve özel anlaşmalarla üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeye yönelik projeler üretmektedir.
 
Sağlık Alanında Artan Hizmet Kalitesi
 
Ordu’nun ve Karadeniz Bölgesi’nin sağlık alanında önemli bir adresi olma niteliği taşıyan Ordu Üniversitesi hastaneleri, sunduğu sağlık hizmetleri ile hasta ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor.
 
Bu bağlamda alanında uzman doktor ve deneyimli sağlık personelleri ile bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini karşılamaya devem eden Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 2019 yılında toplamda 703 bin 373 hastanın başvuru yaptığı bu hastanelerde 20 bin 150 hasta yatarak tedavi edildi ve 12 bin 733 ameliyat yapıldı.
 
Ağız ve diş sağlığı konusunda üst sıralarda yer alma hedefiyle 2012 yılında hasta kabulüne başlayan ve son teknolojik sistemlerle donatılmış bir alanda hizmet sunmaya devam eden Diş Hekimliği Fakültesinde 2019 yılında poliklinik hizmet verilen 98 bin 265 hasta ile birlikte kuruluşundan bu yana geçen 8 yılda 1 milyonu aşkın tedavi işlemi gerçekleştirildi.
 
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “17 Mart 2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi, 20 bin dolayındaki öğrencisi ve binin üzerindeki akademik ve idari personeli ile nitelikli büyümesini sürdürerek hem Ordu’ya hem bölgesine hem de ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam etmektedir. Üniversitemizin; bölgesinde, ülkesinde ve dünyada marka bir üniversite olabilmesi için girişimci, yenilikçi ve araştırmacı ruhumuzla yeni ve özgün fikirler ortaya koyarak şehir ve üniversitenin ortak yararına projeler ve iş birlikleri oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda yerel değerlerle bütünleşmiş bir eğitim kurumu modelini benimseyerek ‘Şehriyle Bütünleşen Üniversite’ hedefimizden hiçbir zaman ayrılmadan ürettiğimiz bilgiyi toplum yararına sunmayı hedeflemekteyiz. Bu hedefler doğrultusunda göreve geldiğimiz günden itibaren şehirle ortak proje ve iş birliklerine imza attık. 
Hızlı bir gelişim ve değişim sürecinin yaşandığı günümüzde kurumsal hedefimiz ise bilgiye dayalı sistemlerle donatılmış bir toplum oluşturmanın mücadelesini vererek hem bilimsel çalışmalarımızın niteliğini ve çeşitliğini artırmak hem de eğitim öğretim faaliyetlerimizin kalitesini her dönem yükselterek gençlerimizi bilimin ışığında geleceğe hazırlamak, bu bağlamda ülke kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürmektir. Bu duygu ve düşüncelerle kuruluşundan günümüze kadar Üniversitemizin gelişmesine katkıda bulunan bütün yöneticilerimize, bürokratlarımıza, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyor, Üniversitemizin 14’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” şeklinde ifade etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde