28 Mart 2024

FATSA’DAN İDLİB’E 4 TIR YARDIM MALZEMESİ DUALARLA GÖNDERİLDİ

  • PDF
İdlib’deki Müslüman kardeşlerimizin yaralarını yerinde sarmak amacıyla Fatsa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, Kızılay Şubesi ve İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Temsilciliği ve Damla Derneği organizesinde toplanan yiyecek, kıyafet, su, ayakkabı ve yakacak oluşan 4 tır malzemeleri dualarla gönderildi. 
  Hükümet Konağı önünde 15 Temmuz Özgürlük Meydanında Yardım tırlarını uğurlamadan önce İlçe Müftüsü Hamza Bayram tarafından bir dua yapıldı.
“FATSALILAR ELELE VERDİ”
Yardım tırlarının uğurlanması sırasında ilk açıklamayı yapan Kızılay Genel Merkezi Denetim Kurulu Raportörü Fatsa yönetim kurulu üyesi Erdoğan Kısacık, “Bugün İdlib için Fatsa’daki bütün dernekler bir araya geldik, elele verdik ve dört tır yardım malzememizi İdlib’e göndermek için buluştuk. Ben bu vesileyle Türk Kızılay’ı Genel Merkezi Denetim Kurulu Raportör olarak Fatsa’daki bütün derneklerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün çok soğuk, bu kadar soğuk havaya Fatsalılar elele verdiler, ellerinde ne varsa gönüllerinden ne koptuysa bu tırlara verdiler, hepsi helali hoş olsun. İnşallah kısa zamanda bu savaş biter, inşallah onlarda bir an önce yurtlarına kavuşmuş olurlar. Ben bu vesileyle başta bizlere önderlik yapan Fatsa Kaymakamımız sayın Ömer Lütfi Yaran’a çok teşekkür ediyorum ve bütün derneklerimizin ve bağış yapan herkese çok teşekkür ediyorum hepsinden Allah razı olsun.” dedi.
“DESTEK OLAN HALKIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ise yaptığı açıklamada, “İdlib’de büyük bir katliam yaşanıyor, büyük bir dram yaşanıyor bir zülüm uygulanıyor. Bunu biz de üzülerek televizyonlardan izliyoruz. Belki milyon seviyesindeki insan yaşadıkları şehirlere boşaltıp perişanlık içerisinde yaşıyorlar bunla alakalı olarak Türkiye’de İçişleri Bakanlığımız sivil toplum kuruşları ile bir protokol yapılmıştı. Bu kapsamda Fatsa’mızda da bunun bir güzel örneğini görmüş olduk. Gerek Belediyemiz olsun gerek Kızılayımız İHH, Damla Derneğimiz ve bunun gibi Diyanet Vakfı hepsi el ele verdiler bir kampanya açıldı ve bugün itibari ile bu soğuk kış gününde dört tır yardım malzemesi yola çıkıyor. Ben destek olan halkımıza çok teşekkür ediyorum Allah razı olsunlar ve Suriye’deki diğer İslam Coğrafyasındaki ürünlerin bir an önce sona ermesini gönülden temenni ediyorum. Bu yardımlarda katkısı olan herkese tekrardan teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“İNSANİ YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
 İHH Fatsa Temsilcisi Mahmut Yıldırım’da, “Bugün Suriye’deki iç savaşın 10. Yılı. Oradaki insani yardım çalışmalarımız bizim on yıldan beri devam ediyor. Bugün de Kaymakamlığımızın önderliğinde bir aradayız. İdlib’in yanındayız kampanyası ile çalışma yapmıştık bunun sonucunda dört tır yardım malzemesini bugün İdlib’e ulaşmak üzere yolcu ettik. Tırlarımızın içerisinde kıyafet, ayakkabı, yiyecek, su ve yakacak malzemeler var. 
 
Çalışmalarımız burada sonlanmayacak. Suri-ye’deki iç savaş, iç karışıklık devam ettiği müddetçe insani yardımlarımız bizim de devam edecek. Bu hususta bizlere destek olan tüm hayırseverlerimize Suri-yeliler adına gönülden teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde