19 Mart 2024

BOLAMAN HAVZASI PROJESİ BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

  • PDF

“Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi” kapsamında Dünya Bankası Proje Lideri Kıdemli Doğal Kaynak Yönetimi Uzmanı Stavros Papageorgio, Kıdemli Çevre Uzmanı Gulana Hajiveya, Kıdemli Su Kaynakları Yönetimi Thierry Davy, Kıdemli Sosyal Kalkınma Uzmanı Jelena Lukic, Çevre Uzmanı Merve Yurtkuran Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Dünya Bankası Yöneticileri ve Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın da yer aldığı toplantıda Bolaman Havzasını susuzluk, sel, heyelan, kırsal göç gibi problemlerinden arındırarak tarım, hayvancılık, turizm ve orman unsurlarıyla zenginleştirip yöre insanına ekonomik istihdam sağlanması konuları ele alındı.

Gerçekleştirilen program kapsamında Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin paydaşı olan kurumlar tarafından sunumlar yapıldı.

“SADECE BÖLGESEL BİR PROJE DEĞİL, AYNI ZAMANDA İNSANLIK PROJESİ”

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi’ni yakından takip ettiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bu projeye ilgi duymanızdan dolayı büyük memnuniyet yaşıyorum. Bakanlık dönemimde çok büyük projeleri yürüttüm. Dolayısıyla projenin başında da biz olacağız. Yakın ilgimiz ve takibimiz ile projeye önemli katkılar sunacağız. Burada çok kuvvetli bir ekibimiz var. Bu proje bizi şimdiden heyecanlandırıyor. Bu projenin başarıyla sonuçlandırılacağına güvenimiz tam. Projeyi başından beri titizlik ile takip ediyoruz. Proje sadece bölgesel bir proje değil, aynı zamanda insanlık projesi” dedi.

“PROJE BÖLGE HALKINA DA KATKI SAĞLAMIŞ OLACAK”

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dünya Bankası Proje Lideri Kıdemli Doğal Kaynak Yönetimi Uzmanı Stavros Papageorgio, “İklim değişikliği ve arazi bozunumunun dünya gündeminde çok önemli yeri var. İklim değişikliği ve arazi bozumu dünya çapında düzenlenen toplantılarda da insanların karşı karşıya olduğu en büyük güçlüklerden biri olarak sık sık gündeme getirilmektedir. Ne kadar küresel bir sorun olsa da yerel halkı etkileyen bir sorun. Dünya bankasının küresel çapta uygulamaya çalıştığı hedeflerden bir tanesi de yoksulluğun azaltılması. Sizlerin sunduğu teklif ve proje de son derece öneme sahip. Uygulanacak proje bölge halkına da katkı sağlamış olacak” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR PROJE OLACAK”

T.B.M.M Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “Projeyi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in startı ile başlattık. Ekonomik açıdan ve bölgemizin gelişmesi açısından oldukça önemli bir proje. Bu proje Türkiye’de örnek gösterilecek bir proje olacak. Hükümet olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde başlatılan projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Aynı desteği Dünya Bankası’ndan da bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde