29 Mart 2024

ORDU’DA SÜT ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

  • PDF

Ordu İlinde Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projesi kapsamında Korgan ilçesini ziyaret eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, süt üretiminin daha verimli hale getirilmesi için süt üreticileriyle bir araya geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DOKAP tarafından yürütülen proje kapsamında bir süre önce Kabataş, Korgan, Aybastı ve Kumru ilçelerinde 2‘şer adet olmak üzere toplamda 8 adet süt toplama merkezi inşa edildi. Bu projeyle inşa edilen süt evlerinde toplanan sütlerin sağlıklı koşullarda soğutulduktan sonra fabrikalara naklinin sağlanması amaçlanıyor.

Bölgedeki süt fabrikalarının yetkililerini üreticilerle bir araya getirecek olan Büyükşehir Belediyesi süt fiyatlarının her iki tarafın da faydasına uygun olacak şekilde pazarlanmasını sağlayacak.

“SÜT FİYATLARINI HER İKİ TARAFIN DA FAYDASINA OLACAK ŞEKİLDE BELİRLEYECEĞİZ”

Ordu’da süt üretimini ve tüketimini yaygınlaştırılacağını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Tarım ve hayvancılık ile ilgili her şeyimiz mevcut durumda. Ordu’muzda süt üretimini ve tüketimini yaygınlaştıracağız. Bölgemizdeki inekler birer süt fabrikası durumunda. Korgan, Kabataş, Kumru ve Aybastı’da süt toplama merkezleri kurduk. Süt toplama araçları, süt toplama tankları ve çiftçi şartlarında sütün muhafazası için aile tipi tankların desteğini üreticilerimize sağlayacağız. Süt üretici birliklerini ve bölgedeki süt fabrikalarını bir araya getirerek süt fiyatlarını her iki tarafın da faydasına olacak şekilde belirleyeceğiz. Üreticilerimizin sütlerini kurduğumuz yöresel ürünler pazarında da satışını sağlayacağız. Ayrıca sütü paketleyerek ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere dağıtacağız. Göreve; Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu diyerek başladım. Bu anlayışla sistemi şuan oturtmuş durumdayız. Herkes kendisiyle ve dünüyle yarışacak. Biz sizlerin emrindeyiz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde