29 Mart 2024

AKKUŞLULARA GÖLET MÜJDESİ

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Akkuş ilçesi Argan Yaylası’nı turizme kazandırmak ve ilçenin çekim merkezi haline gelmesini sağlamak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.
 
Yakın bir zaman içerisinde Akkuş’un çekim merkezi haline getirileceğini dile getiren Başkan Güler, “Amacımız Akkuş ilçemizin Argan Yaylası’nda bulunan mevcut havzayı yağmur ve kar sularıyla doldurup burada bir gölet oluşturarak çekim merkezi haline getirilecek” dedi.
 
“ARGAN YAYLASI TURİZMDE ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”
 
Evvelden verilmiş sözleri tek tek yerine getireceklerini kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Akkuş’un dünyaca meşhur Argan Yaylası’ndayız. 
 
Daha evvelden verilmiş bir sözümüz vardı. Burası turizm bölgesidir. Buraya bir gölet yapmayı düşünüyoruz. OKSİ genel müdürümüz aynı zamanda genel sekreterimizle beraber ön bir etüt yaptık. Amacımız mevcut havzaya yağmur ve kar sularıyla doldurup buraya bir gölet yaparak turizmde çekim merkezi yapmak istiyoruz. Akkuş’umuz zaten güzel bir ilçemiz. 
Güzelliğine güzellik katalım istiyoruz. Bu bölge daha sonra turizm tesislerinin olduğu herkesin Akkuş’taki Akkuşlularla yurt dışındaki Akkuşlularla ve diğer yerli turistlerimize, misafirlerimize göstereceği-miz güzel bir çekim merkezi olacak. İnşallah bu kışta çalışmalarımıza başlayacağız” diye ifade etti.
 
“KARADENİZ’DEN İÇ ANADOLU’YA GEÇERKEN UĞRAYABİLECEKLERİ BİR TURİZM MERKEZİ OLACAK”
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleriyle gölet projesini hayata geçireceklerini ifade eden Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Sayın Başkanımıza turizm bölgesi olan Argan Yaylası ile ilgili düşüncelerimizi aktarmıştık. Kendileri de ekibine talimat vererek bu bölgenin turizm alanı olması için ne gerekiyorsa yapılmasını söyledi. 
Arkadaşlarımız çalışma-larını yaptı. Argan Yaylası’nın şuanda bütün altyapı çalışmaları bitti. Bundan sonraki çalışmalarımız üstyapıya yönelik olacak. Dolayısıyla insanlarımızın Akkuş’a geldiği zaman ya da Karadeniz’den İç Anadolu’ya geçerken uğrayabileceği bir turizm merkezi olma yolunda. Sayın Başkanımızın talimatları destekleri doğrultusunda bizde burada projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. 
 
Akkuşlulara verdiği gölet müjdesi çok önemli. İnsanlarımız suyu seviyor. Göletin etrafında semaveri yakıp çay içmek insanların ayrı bir yaşam tarzı. Dolayısıyla bizim çok önemsediğimiz ve ilçemizde önemli bir yeri olan bir projeydi. Bu anlamda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza Akkuş ve şahsım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde