28 Mart 2024

DÜNYACA ÜNLÜ AKKUŞ FASULYESİ

  • PDF
Tarım ve hayvancılık konusunda somut projeleri hayata geçirerek ekonomiye katkı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Akkuş ilçesi ziyaretinde seracılık ile ilgili incelemelerde bulundu.
Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu sloganıyla çalışmalarını gerçek-leştirmeye devam Başkan Güler, “Sosyal kalkınmayı kırsal kalkınmayla birleştirip Akkuş’un aynı zamanda üretim merkezi olması yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 
“AKKUŞ FASULYESİNİN MİKTARINI 10’A KATLAYACAĞIZ”
Seracılık faaliyetinin daha geniş bölgelere yaygınlaştırılacağını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Seracılık alanında incelemeler yaptık. Akkuş fasulyesi son derece lezzetli, dünyaca meşhur ve çabuk pişen bir fasulyedir. Bu fasulyenin miktarını 10’a katlamayı düşünüyoruz. Tarım şirketimizde paketleme tesisleri oluşturduk. Ayrıca domates, salatalık gibi diğer sebzelerin seracılıkla nasıl yetiştirileceğini gördük. Bunu da yaygınlaştırmak istiyorum. Buranın zaten yollarını, içme suyunu büyük bir süratle bitiriyoruz. Manda yetiştiriciliğinde de buranın ayrıca önemli bir çekim merkezi olması için çalışmalar yapıyoruz. Böylece sosyal kalkınmayı kırsal kalkınmayla birleştirip buranın aynı zamanda üretim merkezi üzerine çalışmalarımız sürüyor. Düşünen, Üreten Yarışan Ordu çalışmasını burada gerçekleştirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
“ÜRETİMİNİ ARTTIRIRSAK EKONOMİK ANLAMDA ÇİFTÇİMİZİN CEBİNE GİRDİ OLACAK”
Bu projeyle fasulyenin bölgemizin ve ilimizin önemli bir ürünü olacağını söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Fasulyenin yetiştiği alan belirli bir alan her yerde bu lezzet ile fasulye olmuyor. Bölgede üretimi arttırmak amacıyla DSİ ve Ordu Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa yaptığı bir çalışma neticesinde şuanda sulama göletti çalışması projelendirme aşmasında. Önümüzdeki yıl ihalesini bekliyoruz. Sulamayı çözdüğümüz zaman üretim 4-5’e katlanır diye inanıyoruz. Bu anlamda ciddi bir çalışma var. Patenti alınmış bir ürün. Dolayısıyla pazar sıkıntısı olmayan bir ürün. 
Sayın başkanımızın da bahsettiği gibi dünyaca ünlü bir ürün. Üretimi arttırırsak hem ekonomik anlamda çiftçimizin cebine girdi olacak hem de bölgemizin ve ilimizin önemli bir ürünü olmuş olacak. Akkuş’ta seracılığa başkanımız çok önem veriyor. 
Seracılık yapılacak belirli bölgelerimiz var. Yapacak arkadaşlarımızda var. Akkuş’ta turizm ve tarıma önem veriyoruz” diye ifade etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde