16 Nisan 2024

“DEVLETİN YEM DESTEĞİYLE HAYVANCILIK GELİŞİR”

  • PDF
Ordu Kasaplar ve Celepler Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Gülmez; “Devletin para desteği değil, yem desteğinde bulunması hayvancılıkta daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.
Kurban kesecek olanların gerekli hijyen koşullarını oluşturmalarını ve çevre kirliliğine sebep olmamaları gerektiğini ifade eden Başkan Şükrü Gülmez; “Geçen seneyle bu sene kurbanlık fiyatları aynı, değişen bir şey yok. Fakat bu sene geçen seneye oranla alım biraz daha az. Çünkü milletimizde para yok. Hatta %20 oranında düşük. Alım gücüde az olduğu için ondan dolayı kurbanlık fiyatlarında herhangi bir artış yok.  Bunda yem oranlarının iki katı artması da etkili tabi. Kurban kesimiyle ilgili bilgi verecek olursak İslami şartlara uygun bir şekilde kesilmesi uygundur. Tabi ki hijyene de dikkat etmeliyiz. Zaten Fatsa Belediyemiz kurban kesicilerine çok yardımcı oluyor. Kesim yerimiz var, poşet yardımında da bulunuyorlar. Denetleyici görevliler de var. 
Bu anlamda Fatsa Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Hayvancılığa gelecek olursak. Hayvancılık zamanla giderek azalıyor. Bunun sebebi ise insanlarımızın çocuklarını okutma bahanesi ile şehirlere inmesi. Bir de artık geriden gelen nesil hayvancılığa yapmaya sıcak bakmıyor. Çünkü zahmetli bir iş olduğu için kimse yapmak istemiyor. 
Hayvancılık yapan-larında sorunları var tabi ki bunların en önünde yem fiyatlarının artması başta geliyor. Devlet para olarak destek sağlıyor. Ama bu parayı kimse hayvancılıkta kullanmıyor. Devletin para desteğinde değil de yem desteğin de bulunması hayvancılıkta daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum.” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde