28 Mart 2024

ORDU’DA HERŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 TL olarak açıklanan yeni sezon fındık alım fiyatının hayırlı olması dileğinde bulundu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, halen serbest piyasada 12-13 TL bandında yer alan fındığın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yeni sezon alım fiyatının merakla beklendiğine dikkat çekerek, “Cumhur-başkanımız tarafından açıklanan 17 TL alım fiyatı, üreticilerimizi rahatlatmıştır. Bu fiyat ile Cumhurbaşkanımız üreticilerimin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.
TMO’nun yeni sezon fındık alımının Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacağını belirten Güler, “TMO yeni sezonda hasat dönemi başlamadan fındık alımlarına başlayacak. Bu uygulama ile üreticimizi 17 TL’nin altında bir rakama muhtaç duruma düşürmeyeceğiz” diye konuştu.
Güler, 17 TL’lik alım fiyatının yanı sıra sezon içerisinde fındık üreticisine kg başına yaklaşık 2 TL olan mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteğin de eklenmesiyle kg fiyatının 19 TL ile 18,5 TL arasına geldiğine de dikkat çekerek, “Yeni fındık sezonu bu uygulamalarla tüm üreticilerimizi hayırlı ve bereketli olsun” dileğinde bulundu.
Ankara’da AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığını ve Ordu’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardığını vurgulayan Güler,
 “Görüşme oldukça olumlu geçti. Daha açık ifadeyle söylemek gerekirse, Ordu’da her şey çok çok daha güzel olacak” açıklamasında bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde