19 Mart 2024

15 TEMMUZ RUHU DEVAM EDİYOR

  • PDF
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 3. yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
 Ordu Valiliğince düzenlenen etkinlikler, Altınordu Belediyesi önünden Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi  Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Altınordu Belediye Başkanı  Aşkın Tören, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla yapılan “Milli Birlik Yürüyüşü” ile başladı. 
 Altınordu Belediyesi önünde başlayan ve yoğun katılımla gerçekleşen “Milli Birlik Yürüyüşü”, İsmetpaşa caddesi ve Süleyman Felek caddesini takiben 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda son buldu.
 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan etkinliklerle devam etti. 
 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ve Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, İdare Mahkemesi Başkanı Levent Özalp, Vergi Mahkemesi Başkanı Ersin Kökpınar, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, OBB Genel Sekreteri Çoşkun Alp, Askerlik Şube Başkanı Bnb. Ahmet Meydan, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterileri ile başlayan etkinlikler Yalı  Cami İmam Hatibi Murat Sivrikaya tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün şehitler için hatim duası yaptırması ile devam etti. Akebinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 15 Temmuz ile ilgili hazırlanan VTR'lerin izlenmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.
“15 Temmuz  Bir İşgal Hareketidir”
Programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından, ülkemiz işgal edilmek istenmiştir. Geriye dönüp 3 yılı tekrar değerlendirdiğimde, bunun net bir işgal hareketi olduğunu bir kez daha teyit ediyoruz. Dolayısıyla bu sadece FETÖ terör örgütü tarafından yapılmış bir darbe girişimi olmayıp, aynı zamanda bu ülkenin işgal edilme girişimdir. Nitekim, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, sınırlarda yer alan bütün birlikler çekilmiştir. Bunun ne anlama geldiğini bir düşünün. Dolayısıyla bu darbe girişiminin bir sümüklü papazın ya da birilerine göre sümüklü vaizin organize edebileceği bir harekat olmadığını artık hepimiz anlamalıyız” diye konuştu.
“Vahyi Esas Alan, Aklı Kullanan, Medeniyet Tasavvuru Olan Gençlik İnşa Etmeliyiz”
“Vahyi esas alan, aklı kullanan, medeniyet tasavvuru olan bir gençlik inşa edeceksiniz. Yani Allah ve Resulünden başka mutlak itaat edilecek bu dünyada hiç kimse olmadığını hepimiz bir yere yazmalıyız” diyen Vali Yavuz, “Elbette mensubiyetimiz olabilir ama mensubiyetimiz bizi yolumuzdan döndürmemelidir. Allah’ın kelamına, Resulullahın sünnetine, akla uygun olmayan bir emir, talimat ya da tavsiye aldığımızda ‘hayır asla biz buna uymayız' diyebilen bir nesli inşa etmeliyiz. Şu anda da önümüzde bizi bekleyen en büyük sorunlardan bir tanesi budur. Bu sorunu mutlaka çözmeliyiz” şeklinde konuştu.
“Türk Milleti  Bağımsızlığına, Demokrasisine, Milli Birlik ve Beraberliğine Sahip Çıkmıştır”
Vali Seddar Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“ 28 Şubat post modern darbesi, aslında bu ülkede ehli sünnet vel cemaat anlayışını tasviye etme amacı taşıyan, yani 15 Temmuz’u hazırlayan bir darbe teşebbüsüdür. Çünkü, devletin kontrol ettiği, denetlediği ve devletin resmi görevlileri tarafından yönetilen, eğitilen bütün eğitim kurumları tehlike ve tehdit olarak algılanmış, kapatılmış, öğrenci sayıları hızla azalmış, bu ülkedeki mütedeyyin insanların çocukları FETÖ'ye  mahkum edilmiştir. Bu plan, küresel bir plan olup, sadece yerel ya da ülkesel dinamikleri yoktur. Dolayısıyla 28 Şubat’ı, 15 Temmuz’u değerlendirirken daha derin analizler yapmaya ve yarına bakmalıyız. 15 Temmuz’da Aziz Türk Milleti; bir bağımsızlığına, iki demokrasisine, üç milli birlik ve beraberliğine sahip çıkmıştır. 
Biz de bugün, bağımsızlığımıza, şerefi-mize, onurumuza, demokrasimize yani istiklalimize, istikbalimize sahip çıkacağız. Bu uğurda gerekirse 15 Temmuz’da olduğu gibi canımızı vereceğiz.”
“Türk Milleti, Büyük Bir Millettir”
Konuşmasında Türk Milleti'nin büyük bir millet olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz,  “Büyük milletlerin en önemli özelliği de büyük liderler yetiştirmesidir. O yüzden Türk Milleti, tarih boyunca büyük liderler yetiştirmiş, büyük zaferler kazanmış, elbette buna bağlı büyük acılarımız olmuştur. Yarını kurgularken bu yüzyılın bizim yüzyılımız olduğunu unutmayarak, büyük millet refleksini gösteren Aziz Türk Milleti'ne bir kez daha her ferdine minnet ve şükran duygularımızı da buradan ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz'da ve bu ülkenin vatan yapılmasında hakka yürüyen, Allah’a kavuşan, Allah’a koşan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize ve yaralarını onur abideleri olarak taşıyan tüm gazilerimize bir kez daha minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum” dedi.
 “Bu Yüzyıl  Bizim Olacaktır”
Vali Seddar Yavuz, “15 Temmuz, Cumhur-başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Aziz Türk Milleti'nin cesaret, feraset ve kahramanlığı sayesinde döndü-rülebilmiştir. Aksi halde, çok daha büyük bedeller ödeyebilir, çok daha büyük sorunlarla bu ülke yüzleşmek zorunda kalabilirdi. O yüzden yarına bakarken siyasi görüşünüz, felsefi inancımız ne olursa olsun ay yıldızlı al bayrağımızı gördüğünde tüyleri diken diken olan, İstiklal Marşımızı duyduğunda gözleri yaşaran ve Ezanı Muhammedi duyduğunda Allah’a huşuyla yönelen bir nesli inşa ederek inşallah bu yüzyıl bizim olacaktır” diyerek, konuşmasını tamamladı. 
Milletvekili Yediyıldız; "Bu İhanet Millet Tarafından Bastırılmıştır”
“Bugün, 15 Temmuz 2016 yılındaki ihanetin 3. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu facia, bu ihanet, bu millet tarafindan bastırılmış, bu millet tarafindan artık unutulmayacak hale getirilmiştir” diyerek, konuşmasına başlayan AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “Bu ihanet, Türk tarihinde olmamış, düşünülmemiş ama birileri tarafindan düşünülmüş, ilk defa inanıyorum diyenlerin vatanına yaptığı ihanetin bedelidir. İnanıyorum diye bu topraklarda gezenlerin yaptıkları bir ihanettir. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Müslümanın bilincinde, vatanına sahip olmak vardır. Müslümanın bilincinde, ailesine, milletine sahip çıkmak vardır. Bu millet bir daha ayağa kalkmamak üzere hainleri ezmiş ve bundan sonrada ezmeye devam edecektir” şeklinde konuşurken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, “15 Temmuz olayı, 15 Temmuz 2016 yılında bitmemiştir. Hala etkileri devam ediyor. Ders almaz, tedbir almazsak, korkarım devam edecek. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. 15 Temmuzların ruhu, bunların kökü kazınana kadar devam edecektir. Bunda ciddi şekilde kararlıyız. Buna devletimiz muktedirdir, halkımız muktedirdir ve burada en büyük kötülüğü de dinimize vermiştir. Hizmet kelimesi en ağır darbeyi almıştır. Herkes birbirinden şüphe eder olmuştur. Burada en büyük zararı inancımıza vermiştir ve vermeye de devam ediyorlar. Bu konuyu analiz edenler olayı ibadet ehli, ticaret ehli  ve ihanet ehli diye üçe ayırıyorlar. ihanet ehli olanlar korkularından ülkemize gelmediği için bütün bu vebali diğerlerini de çektirmektedirler. Bunun için cesur olmalarını onlardan istiyorum. Gelsinler delikanlıca teslim olsunlar hesaplarını versinler ve bu milletin yakasından düşsünler. Bunun için son derece kararlıyız” diye konuştu.
Protokol konuşmaları sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi sanat galerisinde açılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fotoğraf Sergisi, Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından gezildi. İl  Müftülüğü tarafından düzenlenen tasavvuf musikisi konseri ile video gösterimi sunuldu.
 Ödül töreniyle devam edilen programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye giren sporcuların  madalyaları ve ödülleri, Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından  verildi.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleş-tirilen etkinlikler, Yalı Camiinde sabah namazının eda edilmesinin ardından, Büyükşehir  Belediye Başkanlığının çorba ikramıyla son buldu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde