19 Mart 2024

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

  • PDF
15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 15 Temmuz Özgürlük Meydanında gerçekleşen demokrasi nöbeti ile sona erdi.
  Gündüz Şehitlikte anma programı, Sahil Büyük Büyük Camiinde Mevlid Programı ve Kültür Sarayındaki 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin ardından son program 15 Temmuz Özgürlük Meydanında gerçekleşen demokrasi nöbeti ile son buldu.
“AY-YILDIZLI AL BAYRAĞIMIZIN GÖLGESİ ALTINDA HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞAMAYA ANT İÇTİK”
Programda ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milletinin, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edindiğini belirterek, “Türk Milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir Millettir. Yaşam hakkını onuruyla elde eden Milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, bu uğurda canı pahasına yüzlerce şehit vermekten kaçınmamıştır. Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir. Kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle dün Hakkari ilimizde gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen 3 kahraman askerimize, Tedavi gördüğü hastanede şehadet mertebesine intikal eden Aybastı’lı hemşerimiz J.Uzm.Çvş Salih Altuntaş’a ve 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını siper ederek şehadete eren tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyoruz.” dedi.
“15 TEMMUZ GECESİ KAHRAMAN TÜRK HALKI TEK NEFES, TEK YÜREK,TEK VÜCUT EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DİRENİŞ GÖSTERDİ”
Başkanımız Kibar’dan sonra kürsüye gelen Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı’da yaptığı konuşmada, “Bugün Milletimizin demokrasi zaferini kutlamak; Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuri-yetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu büyük millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan FETÖ terör örgütünün bu hain kalkışması karşısında, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte meydanlara akın eden kahraman Türk halkı tek nefes, tek yürek, tek vücut eşi benzeri görülmemiş bir direniş gösterdi. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, tıpkı Irak, Suriye ve Libya da olduğu gibi Devletimizi sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu.
Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanın kazanılması için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da binlerce şehit verdik. Vatanımızı düşman işgalinden kurtardık. Yeni bir devlet kurduk. Halkın olan, Cumhuriyetle yönetilen, herkesin eşit olduğu, herkesin devlet hizmetlerinden eşit faydalandığı bir devlet kurduk. Kimseye inanmayın, Devletimiz çok güçlüdür, Hiçbir güç ve kuvvet Büyük Atatürk’ün kurduğu bu devleti yolundan çeviremeyecektir. Türk Devleti ve Milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. Kurşuna karşı yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. 15 Temmuz gecesinin karanlığında bir ışık gibi parlayan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Büyük Türk Milletinin önünde bir kere daha saygıyla eğiliyorum. Büyük Atatürk, rahat uyu, emanetin sonsuza dek korunacaktır.” diye konuştu.
GÜNÜN ANLAMINA UYGUN PROGRAMLAR YAPILDI
Yapılan konuşmaların ardından Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Sevil Yıldız ve Fen Lisesi öğrencisi Fatma Civelek günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okudular.
Daha sonra İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri kuran tilaveti gerçekleştirdiler ve ilahiler okudular. Programda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki konuşması da canlı olarak izletildi. Program saat 00.13’ de tüm camilerden salaların okunması ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde