19 Mart 2024

ÇEVRE YOLUNA YENİ GÜZERGÂH

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesi, alternatif güzergâhlarla şehir trafiğine nefes aldırmaya devam ediyor. Ordu çevre yolunun ilk etabının hizmete girmesiyle çevre yolunu Karadeniz sahil yoluna bağlayan Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı’nda oluşan trafik yükünü azaltmak için oluşturulan Şehit Birol Yıldırım Bulvarı’nda çalışmalar hız kazandı. Çevre yolu Altınordu Çelebioğlu Mevkii’nden başlayıp, Karapınar Mahallesi sınırlarından geçerek Melet Irmağı üzerine yapılacak yeni köprüyle Dörtyol Kavşağı’na bağlayacak bulvarın yıl sonuna hizmete girmesi planlanıyor.
KARŞIYAKA’NIN TRAFİK YÜKÜNE NEŞTER VURACAK
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni oluşturulan bulvar ile birlikte çevre yolunun Karşıyaka Mahallesi’nde meydana getirdiği trafik yüküne neşter vuracağını söyledi. Başkan Güler, “Ulaşım Dairesi ekiplerimiz tarafından 2018 yılında başlanan ve 1010 No’lu sokak olarak bilinen Şehit Birol Yıldırım Bulvarı’nın altyapı çalışmalarında büyük mesafe kaydettik. Zemin iyileştirmesi için 6 bin kamyon hafriyat çalışması yaptık. 2 km’lik güzergâhta yolları 300 metre uzunluğunda kale gibi duvarlarla koruma altına aldık” diye konuştu.
YIL SONUNA HİZMETE AÇILACAK
Ordu çevre yolunu Karadeniz sahil yoluna bağlayarak alternatif yol olarak hizmet verecek yeni bulvarla ilgili bilgi veren Başkan Güler, “Ordu çevre yolunun Çelebioğlu Mevkii’nden ayrılarak, Karapınar Mahallesi Organize Sanayi’nin üst tarafından Melet Irmağı üzerine yeni inşa edeceğimiz bir köprüyle Kayabaşı Mahallesi üzerinden Dörtyol Mevkii’sine ulaşacağız. Böylelikle Ordu çevre yolunu kullanan ağır tonajlı araçlar ve tırlar Karşıyaka Mahallesi’nde yerleşimin yoğun olduğu Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı’nı kullanmayacak ve trafik yükü şehrin dışına verilmiş olacak. Sıfırdan açılarak vadilere yapılan dolgu ve sanat yapılarıyla geçilen güzergâhı yıl sonuna kadar hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde