29 Mart 2024

KABOTAJ BAYRAMINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

  • PDF
Fatsa Belediyesi organizesinde Yalıköy sahilinde gerçekleşen 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.
 Oldukça yoğun bir katılımın olduğu 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri Fatsa  Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar tarafından deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılması, saygı durusu yapılması ve İstiklal marşının okunması ile başladı.
  Etkinliklere Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ak Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Liman Başkanı Alper Satılmış, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi’ de katıldılar. 
“KABOTAJI TÜRK DEVLETİNİN DENİZLERİNİN EGEMENLİĞİNİN TEMİNATI OLARAK GÖREBİLİRİZ”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fatsa Liman Başkanı Alper Satılmış gerçekleştirdi. Konuşmasını Kabotajın ne anlama geldiğini söyleyerek başlayan Fatsa Liman Başkanı Alper Satılmış Kabotajın Türk limanları arasında karasularında deniz ticaretinin Türk bayraklı gemiler ile Türk vatandaşları tarafından yapılması anlamının taşıdığını belirterek, “Kabotajı aynı zamanda Türk devletinin denizlerimizin egemenliğinin teminatı olarak görebiliriz.” dedi.
 
“DENİZCİLİĞİ GELİŞTİRMEK VE ÇOK DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIMAK ORTAK ÇABAMIZ OLMALIDIR” 
Daha sonra da Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar bir konuşma yaptı.  1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunun, Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Kibar, “93 yıldan bu yana da ülkemizde 1 Temmuz, “ Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticari hakimiyetinin son bulması, denizciliğimizin daha da gelişip büyümesinde önemli rol oynayan Kabotaj Kanunu, ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine de büyük ivme kazandırmıştır. Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk Bayraklı gemilere ve Türk Vatandaşlarına tanıyan bu kanun ülkemizin gelişme sürecinde ise önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir. Kalbi, aklı ve ruhu aydınlık Türk denizcisi her geçen gün daha da güçlenerek bayrağımızı, dünyanın denizlerindeki sonsuza dek şerefle dalgalandırıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan bir ülke olarak ulusal zenginliğimiz olan denizlerimize ve denizciliğe gereken önem ve önceliği vermemiz bir zorunluluk, denizciliği geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak ortak çabamız olmalıdır. Türk Denizciliğinin gelişmesi ve geliştirilmesi yönünde, görev ve sorumluluğumuzun bilinci ve kararlılığı içerisinde hep birlikte el ele denizciliğimizi layık olduğu yere taşıyacağımıza olan inancımla, denize emek ve gönül veren denizcilerimizin ve balıkçılarımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum. Hayatlarını denizde kaybeden şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun.” diye konuştu. 
YENİ AĞA 
HAKAN ULU
Yapılan konuşmaların ardından ağalık yarışması yapıldı. Ağalık yarışmasını Yalıköy mahallesi Muhtarı Mahmut Memiş 5 bin TL ile başlattı. Daha sonra Balıkçı Mustafa Mollaoğlu, Hakan Ulu ve Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi arasında devam eden ağalık yarışmasının sonunda 11 bin TL ile en fazla parayı veren Yalıköylü esnaf aynı zamanda Fatsa Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Ulu kazandı. Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi ise ağalık için tahüt ettiği 10 bin TL’yi de Kabotaj etkinliklerine katkı olması için komiteye vereceğini açıkladı.
 
KIYASIYA YARIŞTILAR
yüzme yarışmaları başladı. 100 metre serbest yüzmede Eren Gündüz, 200 metre serbest yüzmede Burak Pehlivan, 400 metre serbest yüzmede Sercan Odabaş, 100 metre kurbağalamada Deniz Feyzioğlu, 100 metre sırtüstü yüzmede İsmail Ali Sayar, 45 yaş üstü 200 metre serbestte Habip  Mutlu, bayanlar 200 metre serbest yüzmede Ebrar Türk, dipten yüzerek en fazla mesafe gitmede Deniz Özdeniz, Lisanslı yüzücüler 200 metre serbest yüzmede Eşref Yalçın Ergül birinci oldular.  
ÖRDEK YAKALAMA VE YAĞLI DİREKTEN BAYRAK KAPMA
 Denizde ördek yakalama yarışması ise günün ilginç yarışması arasında yer aldı. Yaklaşık 30 yüzücünün mücadele verdiği ördek yakalama yarışmasını Beytullah Coşkun kazandı. Kabotaj bayramının herkes tarafından merakla beklenen en ilginç yarışması yağlı direkten bayrak kapma yarışması oldu. Bir çok yüzücü uzun süre bayrak kapmak için mücadele verdi. 
Yarışmanın ilerleyen bölümlerinde yüzücüler bayrağı almaya çok yaklaşmışlardı ki yağlı direk birden yerinden oynayarak denize doğru eğildi. Bu sırada birkaç sivil vatandaş ile yüzücülerden bazıları da denize düştü ancak kimseye bir zarar gelmedi. Tek Çifte kürek çekme yarışmasında ise Murat Afan kazandı. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri protokol mensupları tarafından yarışmalara dereceye girenleri ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde