29 Mart 2024

15. VOSVOS FESTİVALİ BAŞLADI

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen 200’ün üzerinde vosvos tutkununun katıldığı 15. Vosvos Şenliği başladı.
Volkswagen’in tüm dünyada hala büyük ilgi gören efsanevi Bettle modeline gönül verenler, Ordu’da düzenlenen 15. Vosvos Şenliği’nde bir araya geldi. Ünye Çınarsuyu Kamp alanında toplanarak çadırlarını kurmaya başlayan vosvos tutkunları, 1-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceği etkinliklerle Ordu turizmine katkı sunacak.
 
“ORDU, TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL İLİ”
Ordu’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren vosvos severler, “Ordu ve yaylalarını görmek için sabırsızlanıyoruz. Öncelikle bizlere bu fırsatı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederiz. Türkiye’nin birçok ilinde kamp yapma şansı elde ettik ancak denizi, doğası ve turizm noktaları ile Ordu’nun kendine has güzellikleri var. Bunu geldiğimiz günden itibaren fark ediyoruz. 
Büyükşehir Belediyesi bizler için her imkânı seferber etmiş durumda. En ufak aksaklık bile yaşamıyoruz. Çok profesyonel bir ekip bizlerle adeta günü geçiriyor. Geçmiş yıllara oranla bu sene yapacağımız festivalimizin daha güzel olacağını düşünüyoruz” diye konuştular.
 
VOSVOS FESTİVALİ İLİMİZİN TANITIMINA KATKI SUNACAK
Ordu’nun turizminin gelişmesine önemli katkı sunacak olan vosvos tutkunları 1 hafta boyunca Ordu’da gezilmedik yer bırakmayacak. Vosvos severler:
2 Temmuz günü Çınarsuyu Kamp alanında vosvos tutkunları arasında voleybol, futbol ve tavla turnuvaları düzenlenecek. Ayrıca dinlenme, deniz ve plaj aktivitesi gerçekleştirilecek. Akşam ise vosvos film gösterimi yapılacak.
3 Temmuz Çarşamba günü kamp alanında halat çekme, yumurta taşıma, yoğurt yeme, çuval yarışı, mendil kapma gibi çocukluk dönemlerinde kalan oyunlar bir hatıra olarak oynanacak. Ayrıca ertesi gün çıkılacak yayla etkinliği için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.
4 Temmuz Perşembe günü Çınarsuyu Kamp alanından yola çıkacak olan vosvoslar ilk önce 3 bin 500 yıl önce Doğu Roma İmparatorluğu döneminde “Argonot Efsanesi'nin” yaşandığı Yason Burnu'nda toplanacaklar. Buradan konvoy halinde yola çıkacak olan vosvoslar Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacak. Öğle yemeğinin ardından yaylalara doğru yola çıkacak olan vosvos tutkunları akşam Çelikkıran Obası’nda çadır kuracak.
 
5 Temmuz Cuma günü Çelikkıran Obası’nda sabah kahvaltısının ardından Susuz Obası’na trekking etkinliği gerçekleştirilecek ve foto safari düzenlenecek. Akşam ise film etkinliği gerçekleştirilecek.
 6 Temmuz Cumartesi günü Köşe Obası ziyaretinin ardından vosvoslar Mesudiye’nin Yeşilce bölgesinde toplanacak. Vosvos tutkunları Yeşilce’de gün boyu kamp yaptıktan sonra Çelikkıran Obası kamp alanına geri dönüş yapacak.
7 Temmuz Pazar günü ise veda öncesi toplu kahvaltı yapılacak. Dönüşe geçmek isteyenler memleketlerine uğurlanırken, kalmak isteyenler için Gerce Şelalesi’ne gezi düzenlenecek.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde