19 Nisan 2024

FATSA CUMHURİYET MEYDANI MI? BETON YIĞINI MI?

  • PDF

         Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen ve tamamlanmasına ramak kalan Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi, betonarme görüntüsüyle “şehrin estetiğini bozduğu”  eleştirilerine maruz kalıyor. 

Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesine çevre binaların kamulaştırılması, yıkım işlemleri ve yapım maliyetleri için 30 milyon TL gibi büyük bir bütçe ayrıldı. Meydan projesinde yer altına 81 araçlık 2.500 m2 kapalı otopark, 6 bin m2 alan ise meydan olarak dizayn edildi. 
“Proje tamam-landığında Fatsa’ya güzel bir yaşam alanı sunulacak” diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nın Karadeniz sahil yolu güzergâhı üzerindeki önemli yaşam alanlarından biri olacağını vurguluyor.
 
Bu bağlamda ise Meydanın son halini gören vatandaşlar, projenin bir yaşam alanı değil adeta bir beton yığını olduğunun altını çiziyor.
 
30 Milyon TL gibi büyük bir paranın harcandığı projenin beklentilere karşılık vermemesinin yanı sıra ortaya çıkan tablonun israf olduğunu söyleyen Fatsalı vatandaşlar; “ Fatsa gibi Karadeniz’in incisi, yeşil ve mavinin buluştuğu bu güzel ilçemizde oluşan bu beton yığını görüntüsü hepimizi üzmektedir. Bu proje için çok büyük bir harcama yapıldı. Bu büyük harcamanın sonucu eğer bu beton yığını ise bu tam bir israftır. Bu kirli görüntü ilçemize yakışmıyor. Ne yazık ki çocuklarımız beton yığınlarının içerisinde büyüyor. Bu projenin yapılmasındaki amaç eğer otoparksa, keşke otopark farklı bir konuma yapılsaydı da bu çirkin görüntü hiç oluşmasaydı” yorumlarını yapıyor.
 
Geçtiğimiz yıllarda şehirlerdeki betonarme görüntü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çekmiş ve AK Parti Belediyelerine bu konuda ciddi mesajlar vermişti.
 
Cumhurbaşkanı Erdo-ğan Şehircilik şurasında, betonarme projelerle ilgili “ Günümüz şehirleri insana huzur vermiyor. Beton, beton, beton… Orada ruh yok, huzur yok. “ yorumunu yapmıştı. 
 
Yeşili ve mavisi  ile akılda kalan Karadeniz sahili il ve ilçelerinin beton projelerle estetiğinin bozulmaması gerektiği ve Fatsa Cumhuriyet Meydanı ile ilgili gerekli estetik çalışmaların ivedilikle tamamlanması gerektiğini belirtme mecburiyeti hissediyoruz. Oysa kentlerin meydanları estetik görselleriyle hafızalarda kalmalı. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde