28 Mart 2024

FATSA BELEDİYE BAŞKANI KİBAR: “CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIZ”

  • PDF

          Kibar; “Önümüzdeki günlerde Meclis Üyeleri arasından seçilecek başkan yardımcılarını açıklayacaklarını söyleyerek; kurum içerisinde yeniden yapılanmaya gideceğiz.  Birim amirleri üzerinde ciddi değişiklikler yapacağız. Buna başladık” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.
Yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşayan Başkan Kibar, “hayırlı olsun” dileklerini ileten tüm vatandaşlarla yakinen bire bir ilgilenmeye özen gösteriyor.
Ziyaretimiz esnasında sorularımızı cevaplayan Başkan Etem Kibar, Fatsa Belediyesi kadrolarındaki yeni yapılanmalar ve devam eden projelerle ilgili gazetemize özel bilgiler verdi.
 
“ŞEFFAF VE ADALETLİ BİR BELEDİYECİK”
Öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkür ederim diyerek sözlerine başlayan Başkan Kibar; “Fatsa adına onurlu ve gurur verici bir görevi devralmamda bizlere destek vermiş herkese teşekkür ediyorum. Uzun zamandır kamuoyunda yerel ve genel seçimler gündemdeydi. Doğal olarak herkes kamuoyunda merak uyandıran, soru işareti bırakan hususların Fatsa Belediyesi tarafından açıklanmasını bekliyor. Seçim kampanyaları sürecinde gittiğimiz her yerde şeffaf ve adaletli bir belediyeciliğin olacağına dair taahhütlerde bulunmuştuk. Bu taahhüdümüzü yerine getireceğiz” dedi.  
 
“CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar; “İlk meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Komisyonlarla ilgili bir görev dağılımı yaptık. Bunun bir sonraki süreci meclis içerisinden olan başkan yardımcılarımızı belirlemektir. Fatsa’mızın ve kurumumuzun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, kurumumuzun işleyişinde vatandaşımızın işlerini kolaylaştıracak, alanında uzman arkadaşlardan oluşmasını istiyoruz. Şu an bunun çalışmasını yaparak tespitini yapacağız. İlerleyen günlerde gerekli açıklamayı yapacağız. Meclis üyesi listesinden olan 2 adet başkan yardımcısı kadrosunu hızlı bir şekilde belirleyecek, kamudan atayacağımız başkan yardımcılığı kadrosunu şu an için kullanmayı düşünmüyoruz. Alanında uzman isimler bu kadrolara gelecektir. Yeniden yapılanmaya gitmeyi hayal ediyoruz. Kurumumuz içindeki birim amirleri üzerinde ciddi değişiklikler yapacağız. Buna başladık. Özel kalem, Spor Kompleksi, Kültür Sarayı müdürlüklerinde değişik-likler oldu. Devamını hızlı bir şekilde yeniden yapılandıracağız. Fatsa’nın ihtiyaçlarına binaen kurum içi ve kurum dışında bütün yenilikleri gerçek-leştireceğiz” dedi. 
 
“MEYDAN VE BELEDİYE BİNASI PROJESİ HIZLANIYOR”
“Şehrimizin nefes alması açısından, Büyükşehir’imiz ile görüşerek meydan projemizi hızlandırdık” diyen Başkan Kibar açıklamalarına şu ifadelerle devam etti; “Yeni belediye binamızın çevre düzenlemesini yol güzergâhı değişikliği ile birlikte hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacağız. Yeni binaya taşınmamız bir yılı bulur diye değerlendiriyoruz. Şu an kurumumuzda 3 aylık, 6 aylık ve 1 senelik bir planlama yapıyoruz. Şehrimizin önceliklerine göre projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bizim amacımız sadece belediye hizmetleriyle proje yapmak değildir. Birçok kamu yatırımını da ilçemize kazandırmak adına gece gündüz çalışacağız. Bu bağlamda kurumlar arası ilişkiler çok önemlidir” dedi. 
 
“UYUMLU BİR BELEDİYE MECLİSİMİZ VAR”
Başkan Kibar; “İlk meclis toplantımızda arkadaşlarımızla birlikte çok uyumlu bir karar aldık. Almış olduğumuz kararlarda görüyoruz ki hiçbir gurup kararı yok. Bugün hangi partiden olursa olsun bütün arkadaşlarımızın kendi fikriyle ve iradesiyle almış olduğu kararlardı. Bu da şunu gösteriyor, Fatsa’da gelecek dönemle alakalı Fatsa Belediye Meclisinin alacağı birçok karar oy birliği ile alınacak kararlar olacak. Muhalefet partisinden olan arkadaşlara da tek derdimizin Fatsa’ya hizmet etmek olduğunu ve adaletli bir şekilde yönetim yapacağımızı belirttik. Onlarda bizim bu samimiyetimizi görerek aynı şekilde cevap verdiler” dedi. 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar son olarak Ramazan şenliklerinin bu yıl da devam edeceğinin müjdesini vererek, program ile ilgili hazırlandıklarını ve ilerleyen zamanda etkinliklerin nasıl yapılacağına dair bilgileri kamuoyuyla paylaşacağını ifade ederek açıklamalarını sonlandırdı.
YENİ HABER 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde