28 Mart 2024

GAGA GÖLÜ TURİZME KAZANDIRILACAK

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa’nın turizm mekânlarından biri olan Gaga Gölü için koruma amaçlı imar planı hazırlanarak onay için Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna sunuldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Çalışmalar tamamlandığında Gaga Gölü, insanların güzel vakit geçirebilecekleri bir turizm merkezi haline gelecek” dedi.
GÖL REKREASYON ALANINA DÖNÜŞECEK
Gaga Gölünün doğal sit alanı olarak koruma altında olduğunu söyleyen Başkan Güler, “İlçenin önemli turizm destinasyonlarından birisi olan ve ilçeye 10 km uzaklıkta bulunan, derinliği 10-15 m arasında değişen Gaga Gölü 1 ve 3. derece doğal sit alanı olarak koruma altında bulunuyor. Ortasında küçük bir adacık bulunan ve bu adacıkta kilise kalıntıları yer alan göl, imar planı çalışmalarının tamamlanmasıyla Ordu’nun önemli rekreasyon alanlarından biri haline getirilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak Ordu’nun değerlerine sahip çıkacağımız gibi yapacağımız çalışmalarla saklı güzellikleri gün yüzüne çıkararak vatandaşlarımızın güzel zaman geçirebileceği alanlara dönüştüreceğiz” diye konuştu.
 
İMAR PLANI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Başkan Güler hazırlanan planın Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun onayına sunulduğunu ve 30 dönüm alanda da kamulaştırma çalışma-larının tamamlandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi tarafından 146,6 ha alanda koruma amaçlı olarak hazırlanan imar planı onay için Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna sunuldu. Aynı zamanda göl etrafındaki parsellerin 30 dönümünde yürütülen kamulaştırma çalışmaları da tamamladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde