18 Nisan 2024

Sürücülere Müjde: Fatsa’da SRC Kursu açıldı

  • PDF

srccc

Ticari araç kullanan şoförlerin yeterliliğine kanıt olarak alınması gereken SRC belgesi artık uzaklarda değil. Şoförlerin bu belgeyi almak için Samsun’a gitmesine gerek olmayacak.

Müdürlüğünü Mürsel Avcı’nın yürüttüğü “Fatsa SRC Kursu” faaliyetine başladı. Sürücüleri mağdur olmaktan kurtaracaklarını söyleyen Avcı: “sürücülerimiz artık Samsun’a ya da başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Onları bu mağduriyetten kurtardık” dedi.

SRC Belgesi ile ilgili bilgi veren Avcı: “SRC belgesi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, çekici, otobüs vd. ticari araç kullanan şoförlerin mesleki yeterliliklerini gösteren belgedir. Şehir içi, şehirlerarası veya uluslararası yolcu yük ve eşya taşıyan veya çekici vb ticari taşıtları sevk ve idare eden kişilerin de yeterliliğini gösteren belgedir” dedi.

5 çeşit SRC belgesi olduğunu vurgulayan Avcı: “SRC1: Uluslar arası yolcu taşımacılığı, SRC2: Yurtiçi, yolcu taşımacılığı, SRC3: Uluslararası eşya-kargo taşımacılığı, SRC4: Yurtiçi eşya-kargo taşımacılığı, SRC5 ise tehlikeli madde taşımacılığı yapan kişiler tarafından alınır” şeklinde konuştu.

Belge almak isteyenlere bilgi veren Avcı: “Başvuru yapmak isteyenlerin 4 günlük SRC eğitimine katılmaları gerekiyor. Eğitime katılan sürücüler, eğitimi tamamladıktan sonra kurs tarafından eğitimi tamamlama belgesi verilir. Bu belge ile Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı sınava girilir. Sınavda başarılı olan kursiyerlerin SRC belgeleri bakanlık tarafından bu kişilerin adreslerine postalanır. SRC sınavında baraj 100 üzerinden 60 puandır. SRC belgesi başvurusu yapan sürücüler kimlik ve ehliyet fotokopisi ile ilk başvurularını SRC kurslarına yaptırırlar” dedi.

src

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde