16 Nisan 2024

“2014’te Altın Kazandıracak”

  • PDF

altn5-2-2014Son zamanlarda altın ve döviz fiyatlarının artmasıyla birlikte altın tasarrufu yapanların kazançlı çıktığını belirten Çakmaklar Kuyumcu sahibi Ali ÇAKMAK; 2014 yılında altının kazandıracağını ifade etti.

“Altın Kazandıracak”

Altın piyasasının son günlerde, özellikle 17 aralık operasyonundan sonra, dövizin de tırmanması ile birlikte hareketlendiğini söyleyen Çakmak; “Uzmanlardan takip ettiğimiz kadarıyla altının 2014 yılında yükseleceği söyleniyor. Kısa zaman da yükseliş olacağını düşünmüyorum ama genel anlamda bakacak olursak, 2014 yılında altının kazandıracağını düşünüyorum. Aldığımız bilgiler bu doğrultuda. Zaten altının uzun vadeli yatırımlarda hep kazandırdığını söylüyoruz” şeklinde konuştu.

“Kişiliği düzgün insanlarla iş yapılmalı”

Siyasi olayların ve dövizdeki yükselişlerin altın fiyatlarının yükselişinde çok büyük etkisi var diyen ÇAKMAK: “ Altındaki fiyat değişikliklerinin sebebi ise şöyledir. Ons’da dövize göre hesap yapılıyor. Türk lirasına göre değil. Bundan dolayıda dolar yükseldiği zaman fiyat otomatik olarak yükseliyor. Özellikle son günlerde bankaların altın sektöründe bulunması da fiyatları etkileyen unsurlar arasında. Bizim sektörümüz güvene dayalı bir sektör. Tabiki sektörümüzde zaman zaman kötü niyetli insanlarda olabiliyor. İnsanların gram olarak biriktirdiği paralarını alıp kaçabiliyor. Bunu büyük şehirlerde çoğunlukla görebiliyoruz. Güvene dayalı bir olay olduğu için, insanların kuyumcularını iyi seçmesi lazım. Yani özellikle ekonomisi düzgün insandan ziyade kişiliği düzgün insanlarla iş yapması lazım” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde