29 Mart 2024

Öğrencilerimizin Karne Heyecanı

  • PDF

karn29-1-2014İlçemizde okula devam eden 21.439 öğrenci, 24 Ocak 2014 Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdiler. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonu karne töreni Dolunay İlkokulu-Ortaokulu’nda yapıldı.

Dolunay İlkokulu-Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Şube Müdürleri Hüseyin Biberoğlu, Abdullah Özkan, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldılar.

İlçemizde yarıyıl tatili nedeniyle 1194 anaokulu, 6391 ilkokul, 6927 ortaokul ve 6927 lise öğrencisi olma üzere toplamda 21439 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Törende bir konuşma yapan Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Dolunay İlkokulu-Ortaokulu’nun eğitim öğretime bu yılı açıldığını ifade ederek, “İlk karne heyecanını beraber yaşamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. 15 günlük tatili iyi değerlendirin. Özellikle 8 sınıfta okuyan çocuklarımızın 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde ortak sınavları var ve bu arayı sınavlara yönelik değerlendirmelerini istiyorum. Fatsa’da göreve başladığım tarihten itibaren birinci önceliğimiz eğitim oldu. İlçemizde eğitim alanında ciddi çalışmalar yaptık. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda fiziki ortamları, çevresi, ulaşım imkânları donatım malzemeleriyle ve kütüphaneleriyle okullarımızı daha güzel hale getireceğiz. Bu kapsamda Dolunay İlkokulu-Ortaokulu’da ilçemizin örnek okullarından bir tanesi olacak. Yakın zamanda bu okulumuzda ZE Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane)mizi hizmete açarak çocuklarımızın kitaplardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacağız” dedi.

Başarının ekip işi olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’da “Göreve başladığı günden itibaren eforunun %80’ini eğitim işlerine ayıracağını söyleyen Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca’ya bizlere verdiği destek için teşekkür ediyorum. Okullarımızın açılmasında ve diğer okullarımıza ciddi desteği olan Sayın Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sayın velilerimiz çocuklarımız bugün karne alacaklar ve ikinci dönem için 10 şubatta ders başı yapacaklar. Çocuklarımızın karnelerinde notları düşük olabilir bu notlarından dolayı çocuklarınızı kırmayın, azarlamayın ve en önemlisi sizden isteğimiz çocuklarınızı diğer çocuklarla arkadaşıyla kıyaslamayın. Çocuklarımızı başarılından dolayı aşırıya kaçmamak kaydıyla ödüllendirelim”

Çocuklara günde en az yarım saatlerini kitap okumalarını tavsiye eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, “2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda karne alacak çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Törenden sonra öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek onlarla yakından ilgilenen Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu öğrencilerin karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldular.

Törende, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Ordu’da düzenlenen satranç turnuvasında il birincisi olan 3/A sınıfından Efe Arda Demir ile 4/A sınıfından Kerem Yatağan onur belgelerini ilçe Kaymakamı Bekir Atmaca, sınıf birincilerinin karne ve takdirlerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Şube Müdürleri Hüseyin Biberoğlu ve Abdullah Özkan’ın elinden aldılar..

Kaymakam Bekir Atmaca ve Müdür Ahmet Gürsel Avcı, karne töreninden sonra Dolunay İlkokulu-Ortaokulunda yeni yapılan Bilişim Teknolojileri sınıfı ile Fatsa’lı bir hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırılan ZE (Zenginleştirilmiş Kütüphane)’de incelemelerde bulundu. Hayırsever vatandaşımızın da hazır bulunduğu incelemede, Kaymakamı Bekir Atmaca, kendisine teşekkür ederek kütüphaneye ilk kitabı hediye etti.

Dolunay İlkokulu-Ortaokulu’ndaki karne törenine katılan misafirlere okul müdürlüğü tarafından sunulan ikram ile son buldu.krne29-1-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde