29 Mart 2024

Özel Varan Anne Sevgisi Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Yeni Binasında

  • PDF

anne6-11-2013Daha önceden kiralık bir binada hizmet veren Özel Varan Anne Sevgisi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurtuluş mahallesindeki yeni ve müstakil binasında gerçekleşen açılış ile faaliyetine başladı.
Açılışa Kaymakam Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Bnb.Salih Gödek, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bnb.Halit Gülten ve çok sayıda Fatsa halkı katıldı.
Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve diğer protokol mensupları Kurum Müdürü Uzman Pedagog Adil Keskin nezaretinde binadaki hizmetlerin tümünü inceleme fırsatı buldular. Özellikle Kaymakam Bekir Atmaca ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan zihinsel engelli öğrencilerin faaliyetlerini dikkatle izlediler ve gösterdikleri başarıları tebrik ettiler.

“Bu Çocukları
Topluma Kazandırmak Büyük Bir Başarı”
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan açılıştan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, “
Arkadaşlarımız bu hizmeti zaten yıllardır veriyorlardı. Şimdi kendi mekanlarında çok daha nezih bir yerde bu hizmeti bundan sonra verecekler. İçeride gördük ki öğrencilerimiz burada almış oldukları eğitimle çok ciddi gelişimler kat etmişler. Ben hem çocuklarımızın aileleri adına hem de merkezin sahipleri adına böyle bir hizmetin olmasında dolayı çok sevindim. Hiç konuşamayan çocuklar burada konuşmaya, hiç yürüyemeyen çocuklar burada ilk kez yürümeye başlamışlar bunu bizzat kendi gözümüzle gördük. Fatsa’mızda böyle imkanların olması gerçekten çok sevindirici. Tabiî ki her şey Allah’tan. Özürlü çocuklarımız da bizim çocuklarımız ve hepimiz birer özürlü adayıyız aslında. O sebeple bu çocuklarımızı topluma kazandırmak çok büyük bir başarı. Ben emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum ve yürekten kutluyorum” dedi.

Farkındalık Yaratmadan Farkında Olunacak Bir Gerçek Olmaz”
Kurum Müdürü Uzman Pedagog Adil Keskin ise, “Bu konuyla ilgisi olanlar zaten bir şekilde bize geldiler. Bu istiyoruz ki bu konuyla hiç alakası olmayan kişilere diyoruz ki en azından yılda bir kere bu kurumlara gelin gezin bizim çocuklarımızla yılda bir kez bir saat oynasınlar. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum. 2007 yılından bu tarafa; “Sevgi karşılık beklemez” sloganıyla Fatsa’daki en eski ve en büyük kurum olarak hizmet vermekteyiz. Bugüne kadar ki birikimlerimizi bir potada eriterek özel gereksinimi olan çocuklarımız için yeni hizmet binamızı planladık. Bugüne kadar Uzay Terapisi, Harekete Duyarlı Bilgisayarla Motor Koordinasyon Terapisi ve Refleksoloji gibi birçok ilkleri Fatsalı hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Yeni hizmet binamız da modern tasarımı ile ilkler arasında yer alacaktır. Engelliler için daha yaşanabilir bir çevre yaratmak tüm toplum kesimlerinde bu konuyla ilgili farkındalık yaratmakla mümkündür. Zira farkındalık yaratmadan farkında olunacak bir gerçek olmaz” diye konuştu.ane6-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde